spot_img

Forsvaret har sat FE til at undersøge presse-lækager om donationer til Ukraine

Mens regeringerne i lande som Sverige, Norge, Tyskland, Storbritannien og USA løbende offentliggør detaljer om donationer til Ukraine, har Danmark lukket helt af for informationer. Argumentet er operative forhold og rigets sikkerhed. Senest har Forsvarskommandoen fået FE til at undersøge lækager til pressen.

Den danske regering fortæller gerne, hvor mange penge Danmark bruger på donationer til Ukraine. Så sent som søndag den 2. oktober kunne forsvarsminister Morten Bødskov (S) på Kastellet i København annoncere, at Danmark donerer 685 mio. kr. til produktion af artillerisystemet Zuzana-2 i Slovakiet, som skal sendes videre til Ukraine.

I august var selvsamme Morten Bødskov...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
11. oktober 2022 21:44

Som bl.a. andet Peter Viggo Jacobsen er inde på, kan der sagtens være gode grunde til lukketheden.
Hvorfor man inden kritikken hagler ned over Regeringen og Forsvaret, skal have det med i baghovedet.

Desværre kan der også være andre årsager til lukketheden.
Årsager som er rundet af den elendige tilstand landets Forsvar befinder sig i. Og ikke mindst det faktum, at det vil sætte både politiske og militære ledere i et meget dårligt lys.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Danmarks forsvarsevne i en lang årrække kun har været for nedadgående.
Og med mindre at danske politikere med ansvaret for forsvarspolitikken er totalt inkompetente, så er det noget politikerne er gået ind i med vidt åbne øjne!
Man har altså bevidst gamblet med landets evne til at passe på sig selv og sine indbyggere, fordi man har villet tækkes vælgerne med velfærdsforbedringer, økonomisk frihed og skattelettelser. Håbet har nok været, at der aldrig mere ville blive brug for et stærkt regionalt forsvar.

Men nu smed Putin kortene på bordet og pokerspillet tog en drejning, hvor Vestens bluff stod åbenlyst klart for alle.
For et land som Danmark betyder det nu, at politikerne er nødt til at se danskerne i øjnene og erkende, at de har satset hele landets sikkerhed, og tabt stort!
Politikerne må nu luske ud til befolkningen og erkende sin brøde. På samme måde som husfaderen der har spillet hele sin månedsløn op og derved ikke kan betale familiens husleje, har politikerne ikke ikke den store lyst til at indrømme sine fejl. Men selv i alvorens stund, prøver man at fokusere på hvor godt det egentligt står til, til trods for at man er på vej ud i hjemløsheden. Bl.a. ved at fortsætte fortællingen og danmarks utømmelige militære lagre.
Husfaderen vil fokusere på, at man jo trods alt har hinanden og havde det ikke været for en utrolig heldig modspiller, ja så havde konen kunnet få en ny pels for gevinsten.
På samme måde prøver vores politikere nu, ved at hemmeligholde donationernes indhold, at fortælle danskerne, at det hele går efter planen og at vi har rigeligt på “hylderne” og derfor sagtens kan undvære noget til Ukrainerne.

Problemerne i denne fortælling er blot dem, at hvis man har fulgt bare lidt med i medierne og ikke mindst her på OLFI, så vil man vide at danske soldater som ikke er udsendt, mangler udstyr når de skal træne deres kommende udsendelser. Og her er det alt fra uniformsgenstande, ammunition og til køretøjer.
Denne fortælling hænger jo ikke sammen med, at vi fortsat sender udstyr til Ukraine fra danske lagre. Medmindre altså at man fra politisk side bevidst, så at sige, er begyndt at sende danske “nødrationer” til Ukrainerne.
“Nødrationer” som hurtigt kan få ben at gå på, med eskalationen i Østersøen.

Skulle man antage at ovenstående er virkeligheden, ja så kræver det jo ikke meget fantasi at forstå, hvorfor politikerne ikke har lyst til at fortælle om donationernes indhold!

Og der hvor det så bliver dobbelt uskønt er, at den militære ledelse løber politikernes ærinde, når de prøver at begrave sandheden med lukkethed og forfølgelse af eventuelle personer som har snakket med medierne.
Igen ser vi en lukkethed som får alle alarmklokker til at ringe!
Og når man så lægger historien med køb af droner uden udbud, fra et firma hvor en tidligere Generalmajor med en fængselsdom bag sig er involveret, ja så bør hele medieverden gå i selvsving!

Hemmelighedskræmmeriet er ved at være på et stadie, hvor medierne skal til at forfølge tingene på et noget højere plan. For de samme politikere som forholder os sandheden, står aktuelt midt i en valgkamp og bejler til at vi skal stole på dem.
Lidt ligesom husfaderen der beder om endnu en chance og lover aldrig at spille huslejen væk igen…