spot_img

Fremtiden tegner dyster, og vi kommer til at bruge langt flere penge på sikkerhed

En nyt jerntæppe har ifølge statsministeren sænket sig ned gennem Europa, og de kommende år vil den sikkerhedspolitiske udvikling alene gå fra slem til værre. Truslerne er ikke kun militære, men handler også om kritisk infrastruktur, cyber og forsyningskæder. Det er hovedkonklusionerne i den rapport, som tidligere Nato-ambassadør Michael Zilmer-Johns netop har afleveret.

Vi er ikke alene. Så kort kan man beskrive det eneste positive budskab i statsminister Mette Frederiksen (S) tale på Frederiksberg Slot mandag. Her var hun hovedtaler til præsentationen af ambassadør Michael Zilmer-Johns længe ventede rapport om ”Dansk sikkerhed og forsvar frem mod 2025”.

»Sidst vi...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
4. oktober 2022 10:07

Man kan godt være lidt ked af, de kapaciteter vi mistede – her tænker jeg ikke blot på forsvaret, men også det civile beredskab – men jeg vælger i stedet at være glad for, at vi endeligt er vågnet op.