spot_img

Forsvarsministeriet erkender udfordringer og økonomisk milliardefterslæb

Forsvarsministeriet har netop gennemført første del af et såkaldt kasseeftersyn af Forsvaret. Det bekræfter i store træk de problemer med materiel og fastholdelse, som soldater, topofficerer, faglige organisationer og medier længe har peget på. Der kommer dog ikke på tale om at justere de økonomiske dispositioner, siger forsvarsminister Morten Bødskov (S).

Efterårssolen skinnede fra en skyfri himmel over værkstedsbygningen i Sandholmlejren, som onsdag formiddag dannede ramme om forsvarsminister Morten Bødskovs (S) pressemøde om Forsvarets tilstand. Bliver man i det meteorologiske billedsprog, er det imidlertid næppe helt ved siden af at tale om sorte skyer over danske...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
22. september 2022 11:18

Hvilken overraskelse!
Vi skal vente endnu længere på flere midler til Forsvaret. Nu skal man først nedsætte et helt nyt ekspertudvalg. Disse mennesker skal så først finde ud af hvordan Forsvaret er skruet sammen, og ikke mindst hvordan myriaderne af Styrelser arbejder internt og sammen med de andre Styrelser.
Derefter skal der sikkert udarbejdes en køreplan, som så skal nikkes af politisk. Og først da kan den reelle genopbygning begynde. Læg dertil leveringstiden på nyt udstyr.

Er der andre end mig, der kan mærke den søde duft når låget tages af syltekrukken?

I mellemtiden fortsætter politikernes ambitiøse politik over for Putin, med udsendelser af danske styrker til Baltikum. Og gud hjælpe mig om man ikke også snakker om, at sende en fregat til området ved Taiwan!

Og så taler nogle politikere om at man skal “tage Forsvaret alvorligt”.
Rapporter og flotte ord sikrer ikke Jens på frontlinjen i Letland. Ej heller frembringer de på magisk vis hans afløsere.

Man skal være ualmindeligt afkoblet fra virkeligheden, hvis man tror at danske soldater tålmodigt ser frem mod yderligere 4 til 5 år, førend de ser deres nye kolleger marchere ind ad porten.
Mon ikke trængslen ved porten, for udadgående, vil være stor i de kommende år?

Og nu da man efterhånden har opbrugt de 7 famøse milliarder, mon ikke man så begynder at bruge af Forsvarets nuværende bevillinger, hver gang man sender ny hjælp til Ukraine?
Resultat; endnu ringere materiel til soldaten, køretøjer der holder stille fordi man ikke har råd til at vedligeholde dem, gigantiske huller i geledderne fordi folk har sagt op, endnu mere forfaldne etablissamenter og så videre…