spot_img

Forsvarschefen lover hurtigere handling og bedre beskyttelse af ofre for krænkelser

Ofre for krænkelser skal ikke risikere at løbe ind i deres krænker på Forsvarets tjenestesteder. Samtidig skal det være slut med militære ledere, der opstiller deres egne regler for behandlingen af krænkelsessager, bedyrer forsvarschef Flemming Lentfer, som har lyttet til kritikken af Forsvarets hidtidige håndtering af krænkelser.

Forsvaret står foran et større arbejde med at ændre den krænkelseskultur, som har været lagt frem i både en artikelserie i Berlingske og senest TV 2-dokumentaren ”Operation X: I krig og krænkelser”. I udsendelsen står en række kvinder frem og fortæller, hvordan de fra kolleger og foresatte har oplevet krænkelser, som enten ikke er blevet...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
24. september 2022 4:24

Jeg undrer mig over hvorfor SCR og jeg begge får tommel ned blot fordi vi forsvarer de der måtte lide og mener udøverne bør smides ud.
Jeg kunne godt tænke mig at de der giver tommel ned giver sig til kende og forklarer hvorfor de mener at udøvere af krænkende eller kønskrænkende adfærd skal hemmeligholdes og forblive i Forsvaret så de kan fortsætte deres uvæsen i det skjulte.
Det var det samme sidst emnet var oppe. Da fik de der mente det var ud af vagten for den slags opførsel også tommel ned – jeg var en af dem. Hvad hulen er det for en mentalitet. Det er jo derfor chefer og ledere, militære som civile, kan slippe godt fra det og fortsætte uden konsekvens, nogen endda med flere sager på halsen inden de går på fed pension. ØV…

Svend Carsten Retoft
Læser
Svend Carsten Retoft
17. september 2022 21:06

Hele sagen startede angiveligt med nogle stærkt racistiske og sexistiske bemærkninger på Skive Kaserne. Bemærkninger, der for åben TV-skærm blev verificeret af ophavsmanden. Nu står forsvarschefen så frem og udtaler sig som skulle han stille op til folketingsvalget, men jeg hæfter mig ved, at regimentchefen 2-3 dage efter TV-udsendelsen udtalte sin fulde støtte til den berørte oberstløjtnant. Uden at stille nogen til ansvar før en retssag, vil jeg stille spørgsmålet:”Hvad er forsvarschefens ord værd. når rettegangschefen, dvs regimentchefen. allerede ha frikendt sin battalionchef. Fy for h….. selv rådne fisk lugter bedre.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
20. september 2022 14:52

Gode ord SCR.
Ingen gider høre på ofrene, men det er da synd for OL hvis han skal fyres – uha da da.
En pedal bagi og ud af vagten, krænkende adfærd kan ikke gradbøjes.

Sidst ændret 1 år siden af Palle Randløv