spot_img

Russisk ambassadør: Danmark får Ukraine til at jagte en »illusorisk« militær sejr

Ruslands ambassadør til Danmark ser ikke længere nogen perspektiver i en direkte linje mellem Moskva og København. Forholdet mellem de to lande er på frysepunktet og er kun blevet værre af regeringens beslutning om at træne ukrainske soldater på dansk jord. Det er både fjendtligt overfor Rusland og at gøre ukrainerne en bjørnetjeneste, mener ambassadøren.

Budskabet er koncist og skrevet i store typer:

»Putin – Stop your war,« står der på den rustne VW Transporter, der er plastret ind i Ukraines blå og gule nationalflag og står parkeret overfor Ruslands ambassade på Kristianiagade i København. I vinduerne på de omkringliggende bygninger hænger flere blå-gule flag,...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Høvring
Læser
Peter Høvring
30. august 2022 19:23

Fin artikel – det må være ubehageligt at være vidne til denne bevidst manipulerende attitude. Man har lyst til at spørge ham, helt personligt: tror du virkelig selv på det, du siger? Var der nogen der spurgte ham til de militære tab og den mislykkede militære strategi ?

MICHAEL H. CLEMMESEN
Læser
MICHAEL H. CLEMMESEN
31. august 2022 12:05

Tag det ikke alvorligt. Ingen ikke-militære russere orienteres om militære forhold. Ambassadøren videregiver blot teksten fra Udenrigsministeriet, der heller ikke fortælles sandheden.

Lars Fløche
Læser
Lars Fløche
31. august 2022 0:34

Ambassadøren er en klog mand, han føger godt med i den den danske presse og i den danske offentlighed, og han udtrykker sig, selv når han bliver hårdt presset, forbilledligt diplomatisk. Han repræsenterer lige nu et styre i Rusland, som næsten alle danskere har mistet tilliden til siden 23. februar 2022, men måske skal vi være tilfredse med at have netop denne mand på posten i København i denne usikre fremtid, som trods yderst mørke udsigter, også en dag vil kunne ændre sig overraskende hurtigt ved enhver uventet begivenhed i Moskva eller på slagmarken i Ukraine. Tak for en god dækning af mødet i den russiske ambassade.

Otto Christensen
Læser
Otto Christensen
30. august 2022 14:39

Vladimir Barbin vil bare bevare sin post og venskab med Ruslands Enehersker.

Michael Nielsen
Læser
Michael Nielsen
31. august 2022 20:51

Jeg er ikke sikker på at Ukraine kan generobre Kherson. Byen har mange gode skudfelter. Den kan støttes af en artillerigruppe på den østlige bred. Dermed behøves der ikke at fragtes artillerigranater over til den vestlige bred. Kig på kortet.