spot_img

“Årets Leder” hyrede egen virksomhed og sendte regningen til ejendomsstyrelsen

Retten i Glostrup behandlede onsdag en “ny” sag om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Her skulle en mellemleder i 2016 og 2017 have faktureret styrelsen mere end 400.000 kroner for naturplejeydelser leveret af sit eget anpartsselskab. En endelig afgørelse i sagen har dog lange udsigter, skriver Berlingske.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) indkøbte i 2016 og 2017 naturplejeydelser for i alt 409.000 kroner hos virksomheden Arealpleje Aps. Det ville der ikke have været noget odiøst i, hvis ikke det var fordi, den ledende medarbejder bag indkøbet af tjenesterne også stod som ejer af selvsamme virksomhed.

OLFI fik kendskab til den prekære sag allerede i januar 2020 og skrev i marts samme år en artikel på baggrund af de sparsomme oplysninger, som på daværende tidspunkt kunne bekræftes af ejendomsstyrelsen. Kort efter OLFI’s henvendelse blev sagen overdraget til Forsvarsministeriets Auditørkorps, og siden skulle der gå mere end to og et halvt år, før sagen onsdag i sidste uge kom for retten.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse om seniorsergenten, der leverede tjenesteydelser til ejendomsstyrelsen gennem sit eget firma …

Berlingske var til stede i Retten i Glostrup onsdag, hvor det blandt andet kom frem, at den pågældende seniorsergent ikke gjorde meget ud af at fortælle ejendomsstyrelsen om sin tilknytning til Arealpleje Aps, hvor en af hans bekendte indledningsvis stod anført som direktør. Desuden kom det ifølge Berlingske frem, at Arealpleje Aps blandt andet fik tildelt en snerydningsopgave, som en anden virksomhed havde tilbudt at løse til en billigere pris, skriver avisen. Dertil kommer en række andre tjenesteydelser på Høvelte Kaserne. Sagens hovedperson erkendte de faktisk forhold, men fastholdt, at han handlede i god tro.

Blev kåret til “Årets Leder”

Seniorsergenten modtog i 2017 – altså mens føromtalte forhold stod på – hæderen som “Årets Leder” i en intern udnævnelse på sin arbejdsplads. Han blev i den forbindelse rost for sin ærlighed og for at holde, hvad han lover. Øjensynligt vidste ingen dog, at han sideløbende med sit virke som ansvarlig for store dele af Forsvarets øvelses- og naturområder tildelte sin egen virksomhed de lukrative naturplejeopgaver.

Ifølge auditør Claus Risbjerg er det netop hemmelighedskræmmeriet omkring dobbeltrollen, der gør sagen problematisk for seniorsergenten.

»Vi mener, at der er foretaget dispositioner, som er i strid med de habilitetsregler, som gælder for offentligt ansatte. Man kan ikke have en person, der både siger, at vi har brug for, at der bliver leveret en ydelse, og så leverer den selv, uden at der er gennemsigtighed i, at det er sådan, det er,« siger Claus Risbjerg til Berlingske.

Forsvarsministeriets Auditørkorps havde håbet på en tilståelse af brud på straffelovens § 155 om stillingsmisbrug med skærpede omstændigheder, hvis man får fordele af det, men en sådan ønskede den pågældende medarbejder ikke at komme med ved onsdagens retsmøde. I auditørkorpset overvejer man derfor nu, om der skal rejses formel tiltale efter denne paragraf.

Ifølge Risbjerg vil lange berammelsestider dog formentlig betyde, at der tidligst kan forventes at falde dom engang i 2024 – mere end fire år efter OLFI’s første artikel om sagen og otte år efter, at seniorsergenten første gang hyrede sig selv for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses penge.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Dalgas
Læser
Lars Dalgas
23. august 2022 8:21

Sikke en tid den sag kører..
Det lugter noget af at man fra Forsvarets top helst ønsker den slags begravet i glemslen og ikke ført til torvs