spot_img

Natos forhøjede beredskab mod øst er på vej til at blive en ny normaltilstand

ANALYSE: De over 1.000 danske soldater udsendt på forhøjet beredskab til Baltikum siden maj kan meget vel gå hen og blive den nye normal, som Danmark hvert halve eller hele år skal rotere med et andet Nato-land. Natos fokus rykker mod nord, hvilket bl.a. får betydning for Arktis. Ingen udsigt til investeringer i nye kapaciteter ud over de allerede planlagte.

/Madrid

Sveriges og Finlands optagelse i Nato kan betyde, at forsvarsalliancens styrkemål for Danmark ikke kommer til at ændre sig markant i de kommende år. Det kan i hvert fald være konklusionen, efter at det på Nato-topmødet i Madrid står klart, at vores to nabolande mod nord fremover bliver en integreret del af den...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
3. juli 2022 16:57

Hvis det bliver den nye normal at have en dansk kampbattaljon udsendt til Letland, er det vel rettidig omhu at få startet HRU-uddannelse i samme stil som under Irak og Afghanistan-tiden? Danmark kan kun klare de 2 udsendelser fordi vi havde en battaljon på bredskab til 2022 og en var ved at blive klar til 2023 og nok kan være klar en måned eller to før…
Den næste planlagte beredskabsbattaljon skal være klar i januar 2024 og ikke april -maj 2023. Men med en smule omhu kan der være 8 måneders uddannelsestid til rådighed og så er der en enhed klar.
Og hvad kan Danmark stille i beredskab til NATO i 2023 når vi allerede har udsendt den battaljon vi har lovet?

Erling S. Nielsen
Læser
Erling S. Nielsen
6. juli 2022 12:56

Læs her oberst Lars R.Møller bog fra 2008, Det danske Pearl Habor – Forsvaret på randen af sammenbrud.- om det danske folketings svigt og forsyndelser i forsvaret.