spot_img

Soldater genkender ikke Morten Bødskovs budskab om en styrkelse af Forsvaret

Forsvarsministerens udtalelser på Folkemødet om at have styrket Forsvaret møder ikke meget gehør i geledderne. HKKF råber vagt i gevær, en general kan ikke få øje på ”styrkelsen”, og en militæranalytiker forstår både forbundsformanden og generalen. Forsvaret er inde i en alarmerende og negativ spiral, hvor afgangen er større end tilgangen, lyder det.

To forskellige verdener. Sådan må man beskrive virkeligheden, som den ser ud fra et ministerkontor på Holmens Kanal, og som den bliver oplevet ude blandt soldaterne i felten. Lørdag deltog forsvarsminister Morten Bødskov (S) i Folkemødet på Bornholm, og her gjorde han det klart under optagelsen af Frontlinjen på...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
23. juni 2022 9:25

Summen af kardemommen:
Man vil have soldaterne til at køre Formel 1, men træner dem i en gammel gokart uden udstødning og sæde. De får en runde på banen i det gamle udslidte vrag og 14 dage i pit, inden næste omgang.
Inden de overhovedet når deres første tur i Formel 1 bilen, har de ondt i rø… og tårer i øjnene, og det gider de ikke bruge deres tid på! (Hvem gør forresten det?)

Henrik Bruun Andersen
Læser
Henrik Bruun Andersen
25. juni 2022 15:08

Jeg synes, at dette er nøglesætningen i artiklen:
Ifølge ham havde hverken politikerne eller Forsvarets ledelse regnet med, at man kunne risikere at skulle hæve beredskabet og rent faktisk skulle sende en kampbataljon til Letland.
Der mangler bare en tilføjelse om FE’s analyse, der forventede 10 års varsel på en alvorlig trussel fra Rusland.

Niels Brixvold
Læser
Niels Brixvold
24. juni 2022 16:01

Det er nok bare en nødøgn!

Erik Norre Pedersen
Læser
Erik Norre Pedersen
23. juni 2022 13:31

Desværre er det en politisk udmelding, fremfor en faglig.
Eller som det siges på arbejdspladserne, altså de civile ,der reelt betaler gildet hele puljen hele vejen.
Hvor er jeres faglige behandling af midlerne.
2 EKS fra Afghanistan , og nu til de tre Østersø lande.
1.
Afghanistan fik sendt “nye ” køretøjer.
De var bare ikke overhovedet, indrettet til klimaet.
DERFOR ubrugelige teknisk, om dette har kostet menneskeliv ved jeg ikke, men ikke et umuligt senarie ,, DESVÆRRE
2.
Og nu ser vi hvis det var en nærmest endnu større ( med evt endnu større tab af menneskeliv) med IGEN fejl begået af skrivebords generalerne/ ledernes manglende faglige både fortielser og forståelser ,af behovene for vore soldaters hele både sikkerhed og muligheder for at udføre missionerne, efterhånden som PUTINS EVT DESPERATIONER TILTAGER, med både forklaringer af hvorfor og som i vore soldaters mangler for at udføre (ordrene) og dermed opgaven.
OG desværre grundet i fuldstændig horribel mangel af både opgaven/erne OG FOERSTÅELSER AF DEM.

Jae hvis ikke det var soldaternes LIV, der er totalt afhængige både af ledelserne og især når krudt og kugler ,ikke er tilstede før den civile frie presse ,GØR OPMÆRKSOM PÅ DENNE HELT IDIOTISKE OG HELT UFORSTÅELIGE HELE VEJEN OG OGSÅ IGENNEM BÅDE FATALE OG KATASTROFALE ,,, værktøjs mangle på PLADSEN.
Hvor er kritikken og fortielserne skjult, som det absolut mindste, emne.
HVOR ANSVARET SKAL PÅLÆGGES OG MEDFØRE DIREKTE AFSKEDIELSER FOR LEDESERNE .
UANSET PLADS, OPGAVE OG PLACERING I DET DANSKE MILTÆRE SAMARBEJDE .
Håber virkeligt, at der i det mindste er nogen og nogle individer både politisk og miltært har styrke til at tage den konfrontation både udenfor og indenfor i den militære uvidenheds boble.
Så vi skatteborgers mange milliarder blev og bliver brugt til deres formål, som vi betaler for.
Og få stoppet denne latterliggørelse inkl evt tab af menneskeliv, af de der gør og skaber reelle indsatser ,som vi stoler på at millitæret gør ,med ledere der både g fagligt og forstandsmæssigt skal gøre og iværksætte .
Men desværre er jeg personligt bange for at dette ikke SKER overhovedet.
For måderne og al anden brug af den miltære brug er iflg det jeg kan følge som civilist.
ER OVERHOVEDET IKKE ÆNDRET,,, og da havde vi kun brug for at lege soldater, og derfor også blev desværre gjorde det ,,,
,KUN grundet udueligheden i det, der skulle være de ledere, der skulle være det,,,, men som det i disse eks og i NUTIDENS LEDERE ,ikke har ændret, med et bare lille komma .
Så frem for jeres politiske svadaer, så få vort militær til at bare ,uden for store krav til det.

AT DET FUNGER, BÅDE OG FOR FORMÅLET OG HENSIGTEN ,OG DERMEDLØSER OPGAVERNE ,MED FORMINDSKEDE OG VIRKELIGE UERSATTELIGE SOM ENESTE RELLE TAB , AF MENNESKELIV UNØDIGT, GRUNDET MANGLERNE OG LEDELSES SVIG OG SVIGT,
SOM FORSÆTTES STADIGVÆK OGSÅ EFTER OVER 50 ÅRS FRAVÆR, MED ENDNU MERE SVIG OG SVIGT, OG IGENNEM FLERE MENNESKE ALDRE/GENERATIONER.
Mvh
Erik N. Pedersen
tlf
29784971