spot_img

»Der er ikke tale om en styrkelse af Forsvaret i det omfang, man havde troet«

Forsvarsminister Morten Bødskov gjorde under en kort visit på Folkemødet klart, at han allerede med straksbevillingen på syv milliarder betragter Forsvaret som ‘markant styrket’. Den opfattelse har dog ikke hold i virkeligheden, mener den pensionerede kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen, som er formand for Folk & Sikkerhed.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) fik under et kort besøg i Radio 4’s folkemødestudie lørdag slået eftertrykkeligt fast, at Forsvaret i hans optik er blevet markant styrket med vedtagelsen af det nationale kompromis, som et flertal i Folketinget blev enige om 6. marts i år.

Kritikere af aftalen har ellers peget på, at de fleste af de syv milliarder i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
20. juni 2022 20:42

Det bliver mere og mere tydeligt, at politikerne fra forligspartierne har en helt anden opfattelse af verdenen end folk med militærfaglig baggrund. Politikerne tror at der er masser af tid til at få detaljerne på plads, hvorimod militært personel siger at der kun er soldater til en omgang mere i Baltikum.
Personligt ved jeg godt hvem jeg har mest tiltro til. Men det skræmmer mig, at der kan være så stor en forskel i opfattelsen af virkeligheden! Er det Regeringens/Folketingets rådgivere på det militærfaglige område der har svigtet? Har disse mennesker ikke turdet udfordre politikerne, og fortalt at tingene ikke kan lade sig gøre med de midler der er tilført gennem de sidste mange år?
Sikkert er det, at tavsheden er foruroligende fra den aktive del af det danske officerskorps. Mandag aften kunne man se et interview med en udsendt OKS som er Fællestillidsmand for den udsendte bataljon. Han stod nu frem og fortalte om manglende øvelsesammunition og underbukser!, til tropper i Letland.
Det ville have klædt et samlet befalingsmand korps samme sted, at have stået frem og bakket de menige op, fremfor kun at ville give ham ret uden for kameraet.
Man kan kun begræde, at der ikke sidder en håndfuld OKS’er og rådgiver politikerne. Så havde der måske været en chance for at de folkevalgte blev udfordret…