spot_img

Venstre drømmer om at genindføre CU’en i forbindelse med nyt forsvarsforlig

I både Venstre og Socialdemokratiet anerkender man, at Forsvaret står med en fastholdelsesudfordring, som skal løses. Det lod begge partiers forsvarsordførere forstå på en af Folkemødets første forsvarsdebatter, hvor særligt Venstres Lars Christian Lilleholt var villig til at konkretisere et muligt løsningsforslag.

Forsvaret har næppe nogensinde fyldt så meget i folkemødeprogrammet, som det gør i år. Alene på førstedagen kunne interesserede borgere i Allinge overvære og deltage i hele 24 debatter om den forsvars- og sikkerhedspolitiske dagsorden. Forsvarsinteresserede borgere kunne torsdag således blive klogere på alt fra biologiske våben i en debat arrangeret...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
16. juni 2022 22:08

Først den ene vej, og så den anden vej….
Genindføre CU’en, opgør med ansøgningssystemet osv. Og inden lang tid, er vi tilbage ved tingenes tilstand for 20 år siden. Dog er erfaringen og viden om hvordan man håndterer disse ting, jo for længst gået fløjten. Så vi skal liige igennem nogle år med de sædvanlig fejltrin og indkøring.
Fuldstændigt som vi oplever tingene nu hvor FES har hjemtaget kontrakterne fra ISS. Vi er tilbage ved det gamle udgangspunkt. Men i den mellemliggende periode har vi mistet erfaringen og ikke mindst tonsvis af viden! Så hvis man skal have skiftet en vandhane i morgen, vil det sandsynligvis tage længere tid end før, da hverken vandhanen eller håndværkeren helt er på plads endnu.
Og det skyldes ikke uvilje eller modstand fra hverken de civile eller militært ansatte. Nej det skyldes politikere som tror at fordi de indgår et forlig og laver ting om, så fungerer det dagen efter. Det kommer måske som en overraskelse på Borgen, men den måde i lovgiver på, og med den lemfældighed som i udviser, så bliver tingene sjældent bedre, førend efter årelange tilrettelser og ikke mindst efter årelange frustrationer og opråb.
Og det er der altså ikke nogen der gider stå model til i dagens Danmark!

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
17. juni 2022 23:10

CU skulle aldrig have været afskaffet, den vej havde man mulighed for at få sit svendebrev på de almene uddannelser for stampersonel i værnene f.eks. maskinist, elektromekaniker, lastvognsmekaniker, værktøjsmager o.s.v. Fik selv min kommunikations uddannelse den vej, inden jeg blev civil ansat telegrafist i Søværnet. Det var heller ikke ualmindeligt folk tog et par år eller 3 ekstra for at få mere CU til at starte en overbyggende uddannelse og få løn samtidig, inden man tog springet ud af Forsvaret.