spot_img

Hundredevis af ansatte har forladt Forsvaret mellem januar og juni

Personaleafgangen i Forsvaret fortsætter tilsyneladende med uformindsket styrke i 2022. I løbet af årets fem første måneder er mere end 500 ansatte trådt ud gennem porten til det civile arbejdsmarked. Både konstabel-, befalingsmands-, og officersgruppen bløder medarbejdere, viser opgørelse fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Forsvaret er endog temmelig udfordret på personelsiden, hvor alene Hæren netop nu har i omegnen af 600 ubesatte stillinger. En stor del af forklaringen skal findes i høje afgangstal, som også tegner billedet i første halvår af 2022.

OLFI har fået aktindsigt i Forsvarsministeriets Personalestyrelses (FPS) opgørelse over afgange mellem starten...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Claes Kærgaard
Læser
Claes Kærgaard
10. juni 2022 8:37

Derudover er der nok også nogle der tager på Tjenestefri Uden Løn – de tal bør også tages med.
Forsvaret har en fin HR-strategi, der bare ikke bliver fulgt. At Chefen for Hæren skyder skylden på en højkonjunktur er jo dejligt ansvarsfraskrivende. Måske det ville give værdi at iværksætte tiltag i det rum man selv kan gøre noget ved?
Folk forlader dårlig ledelse og manglende sammenhæng. Dét er humlen.
Og jo større generationskløft og mental afstand vi har mellem den øverste ledelse og feltsoldaterne, jo værre bliver det. Det er på tide at indse at den Habsburgske hage vi begynder at se ikke er et udtryk for ædelhed… Hæren kan vælge fortsat at lade sig lide en langtrukken død, eller at begynde at blande friske gener i, og håbe at det ikke er for sent.