spot_img

Forsvaret skal have akut og livreddende førstehjælp, og det er nu!

KOMMENTAR: EU-afstemningen om det danske forsvarsforbehold har helt fjernet fokus fra Forsvarets akutte og alvorlige behov for ammunition, våben, materiel, reservedele og vigtigst af alt – personel. Engangsbevillingen på 7 mia. kr. fra det nationale kompromis i marts er allerede brugt, og der er brug for politisk handling. Nu!

Onsdag stemte et overvældende flertal af danskerne ja til at afskaffe det forsvarsforbehold på EU-området, som har været en snubletråd for Danmarks fulde deltagelse i det europæiske forsvarssamarbejde. Fjernelsen af forbeholdet gør det nu muligt for Danmark at deltage fuldt ud i stedet for bare at lytte, når de øvrige EU-lande udstikker kursen for...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Gruby
Læser
Lars Gruby
3. juni 2022 7:44

Kære Peter
En meget præcis beskrivelse af Forsvarets håbløse situation, og af politikernes “talen uden om i de sidste mange år”. At Danmarks politikere er gode til signalpolitik og tom snak, kommer man ikke uden om.
Situationens alvor kan ikke beskrives meget mere præcist. Desværre er jeg helt sikker på, at politikerne vil glimre med passivitet og udenomssnak endnu en gang.
Man kan godt miste en smule af sin selvrespekt, når man igen og igen er vidne til at Danmark nasser sig til sikkerhed, under en gentagen påstand om, at Danmark har verdens bedste soldater – det vejer op for alt.
Danmark har verdens bedste soldater!, men de kan ikke arbejde uden udrustning, ammunition og de nødvendige kapaciteter, der skal til for at kunne virke på den moderne kampplads.
Hvis jeg var politiker, hvilket jeg heldigvis ikke er, ville jeg skamme mig.