spot_img

Ny måling afslører danskernes afslappede forhold til Forsvarets udfordringer

Blot hver sjette dansker ser det som et større problem, at Forsvaret er for svagt. Det viser en såkaldt tryghedsmåling gennemført af Trygfonden. Svarene i undersøgelsen tyder på, at der er behov for en målrettet oplysningsindsats. Det bør forligspartierne forpligte sig på, mener Socialdemokratiets forsvarsordfører, Mogens Jensen.

Krigen i Ukraine bekymrer og skaber utryghed i danske befolkning, men utrygheden drejer sig primært om de dystre perspektiver i stigende energipriser og risikoen for en økonomisk nedtur. Omvendt er danskerne trods den sikkerhedspolitiske situation ikke synderligt bekymrede over Forsvarets tilstand – blot 16 procent af de adspurgte lader sig for...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
L-H Arvedsen
Læser
L-H Arvedsen
5. maj 2022 11:55

Det man mangler at oplyse om, og forståelse for er at det tager minimum 10-15 år at bygge forsvaret op. Og de allerfleste kritiske situationer vi har set siden anden verdenskrig. De er alle blevet udløst på mellem 1-3 år. Ungarns krisen, Cuba krisen, Eks Jugoslavien krigen, og der er sikkert et par stykker til. Som beroligelse fik vi hele tiden at vide at der ikke var nogen far at skue i horisonten de første 10 år. Og det har jo været blår i øjnene, fordi vores politikere hellere ville bruge pengene på at bestikke befolkningen. Og det gælde begge side af salen – men i hvert fald de blå partier.
Men nu er der anskuelses undervisning, selv for de mest tungnemme – så se så at komme igang.

Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD
Læser
Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD
6. maj 2022 6:37

Der var jo heller ikke ret mange danskere, der forventede at Tyskland ville besætte Danmark i 30´erne. Og slet ikke efter at der var indgået en ikke angrebspagt mellem de to lande så sent som i 1939.
Men tyskerne stod her alligelvel og dirigerede morgentrafikken i bl.a. København d. 9. april.
Og nu: 3. verdenskrig?
Paralleller til 1. og 2. verdenskrig…
Mon ikke den enkelte kommer til at tage stilling til det inden for overskuelig tid? Flere – bl.a. den tidligere danske statsminister og NATO generalsekretær Anders Fogh Rasmussen – forudser jo også, at en konfrontation med fx Kina/USA er meget sandsynlig. 
Og Kina er Ruslands strategiske partner. 
Ruslands/Kinas økonomier er i større eller mindre grad integreret med vestens og har givet begge lande muligheder for at opruste. 
Kina har eksempelvis anvendt en del af sine midler til at modernisere sit militær. En proces, der afsluttes senest i 2025. 
Kigger man tilbage i historien var Tyskland ydmyget ved Versailles-fredstraktaten ifm. afslutningen på 1. verdenskrig. Og da revanchisten Adolf Hitler fik magten i Tyskland blev indledningsvis Saarland, Østrig og Tjekkoslovakiet nappet. 
Og uden foden fra vestmagterne blev sat ned. Senere, da Polen blev invaderet udløste det som bekendt 2. verdenskrig. Efter Sovjetunionens opløsning stod Rusland ydmyget tilbage. 
Og nu er Putin ved at nappe Ukraine. Andre har peget på, at Moldova, Georgien, Finland og Sverige kunne følge efter. 
For ikke at glemme en mulig Russisk invadering af eksempelvis de baltiske lande, hvor der i lighed med Ukraine er et russisk mindretal. 
Det vil udløse artikel 5 og NATO er i krig med Rusland. Og hvis Kina gør alvor af sit krav om at indlemme Taiwan vil det jo betyde, at USAs sikkerhedsgaranti udløses for øen. . Det betyder en konfrontation med Kina. 
3. verdenskrig?