spot_img

Nato forstærker i Østeuropa og forlænger Stoltenbergs embedsperiode

Nato reagerer på Ruslands aggression i Ukraine ved at indsætte fire nye kampgrupper i Østeuropa. Samtidig bliver generalsekretær Jens Stoltenbergs tid på posten forlænget med et år. Begge tiltag er fornuftige i lyset af den aktuelle sikkerhedssituation, mener Lars Bangert Struwe fra Atlantsammenslutningen.

Nato reagerer nu på Ruslands invasion af Ukraine ved at placere fire multinationale kampgrupper i Østeuropa. Det står klart efter dagens topmøde i forsvarsalliancen.

I en fælles udtalelse efter mødet kalder Nato Ruslands ageren for »den alvorligste trussel mod euro-atlantisk sikkerhed i årtier«, og det betyder altså, at man nu øger den militære tilstedeværelse i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer