spot_img

Vantro og harme blandt Forsvarets chefer efter Lentfers anbefaling af 12-årig plan

Flere chefer i Forsvaret blev både overraskede og ærgerlige, da forsvarschef Flemming Lentfer på et virtuelt møde internt i Forsvaret mandag forklarede, at han selv har anbefalet politikerne en horisont på næsten 12 år for at nå et forsvarsbudget på 2 pct. af bnp. Det vækker både vantro og harme blandt nogle af Forsvarets chefer, at »vi selv træder på bremsen«.

Det har vakt opsigt og er blevet kaldt både »uambitiøst« og »pinligt«, at søndagens ”nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitik” har udstukket en økonomisk plan, der først får forsvarsbudgettet op på 2. pct. af bnp med udgangen af 2033 – om næsten 12 år.

Kritikken har været rettet mod de...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Find
Læser
Jens Find
9. marts 2022 20:31

Uden sammenligning i øvrigt, kommer jeg til at tænke på dengang Kaare Mølbak påkaldte sig vrede fra statsministeriets departementschef over, at den rådgivning han gav ikke stemte overens med de stillede forventninger.
Derudover er argumentet langt hen ad vejen forvrøvlet. Rigtig mange penge kan og bør “fyres af” på at fylde hullerne op. Det gælder lagre af ammunition af enhver art til allerede anskaffede systemer, og dertil våben og køretøjer etc. til den struktur, som til dato kun eksisterer på papiret (1. og 2. brigade dukker op på nethinden). Flyvevåbnet kan – formentlig uden at skulle involvere et kommissionsarbejde – finde ud af at lave en plan for yderligere kampfly.
Selvfølgelig skal der ikke brændes penge af “i vildskab”; men 11 år rækker også til meget langvarige projekter, som projektering og bygning af undervandsbåde; hvis nogen skulle have lyster i dén retning.
I min optik ligner det en forsvarschef, der har fået at vide, hvor skiven står, og derefter har søgt – med sin rådgivning – at ramme skiven. Som det hedder: “Don’t fight the setting!”

Niels Jensen
Læser
Niels Jensen
17. marts 2022 10:34

Forsvarschefen er ikke nogen ørn til at kommunikere – indadtil og udadtil. Hvis han var proaktiv – så gik han straks efter de lavthængende frugter. F. eks.: Genåbning af ammunitionasfabrikken Elling ved Frederikshavn, klargøring af nedlagte depoter i Jylland og på Sjælland og strakskøb af materiel, der er kendt i de fleste af forsvarets strukturer. Hermed kunne han dæmpe en stor del af kritikken ved at vise handlekraft. Det er det sidste det kniber med… – På dansk hedder det vist “At komme kritikken i forkøbet”.

Christian Gøthche
Læser
Christian Gøthche
10. marts 2022 11:16

Han er jo blot en styrelseschef

Poul Juul
Læser
Poul Juul
5. maj 2022 15:37

Som sædvanlig er “forsvarets chefer” en flok tamme høns, der kun tør udtale sig og kritisere forsvarschefen anonymt. FE siger klart, at der ikke er nogen umiddelbar militær trussel mod dansk territorium. i bør hylde de 5 politiske partier, der sammen har taget ansvar for de 2 pct., som befolkningen selvfølgelig vil bære, når det er nødvendigt.