spot_img

Regeringen trækker med Folketingets opbakning fregatten “Esbern Snare” hjem

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Danmark øger det militære bidrag til afskrækkelsen af Rusland ved at trække fregatten ”Esbern Snare” hjem fra Guineabugten og indsætte den i Nato’s beredskab i Østersøen. Det har regeringen med Folketingets opbakning besluttet på et møde i Udenrigspolitisk Nævn fredag formiddag.

Den danske bekæmpelse af pirateri i Guineabugten ophører tre måneder før planlagt, og regeringen trækker nu fregatten ”Esbern Snare” hjem. I stedet skal det danske krigsskib indgå i Natos forhøjede beredskab i forbindelse med afskrækkelsen af Rusland under krisen i og omkring Ukraine. Det har regeringen med Folketingets opbakning besluttet på et møde i Udenrigspolitisk Nævn fredag formiddag.

Efter mødet på Christiansborg mødte udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og forsvarsminister Morten Bødskov (S) pressen og orienterede om beslutningen.

»Alle håber selvfølgelig på, at dialogsporet stadig er varmt, og at vi undgår krig og yderligere konfrontation i Europa. Det vil have meget store konsekvenser, og det ønsker vi alle at undgå,« siger forsvarsminister Morten Bødskov.

Beslutningen om at at trække ”Esbern Snare” hjem kommer, fordi Nato har bedt om yderligere hjælp. På den baggrund har Folketinget givet sin opbakning til at afslutte missionen ud for Vestafrika og lade fregatten indgå i det forhøjede beredskab i vores eget nærområde.

Situationen i Ukraine er »meget alvorlig«

Mødet i Udenrigspolitisk Nævn havde kun konflikten i og omkring Ukraine på dagsordenen, og udenrigsminister Jeppe Kofod lægger ikke skjul på, at situationen er »meget alvorlig«. Så sent som natten til fredag er sikkerhedssituationen forværret yderligere, fortalte udenrigsministeren på vej ind til mødet.

»Det er ingen tvivl om, at situationen i forhold til Rusland og Ukraine er ganske alvorlig. Det har været en intens nat. Der har været træfninger over kontaktlinjen fra den russiskstøttede del af det besatte område i Østukraine. Og her ser vi altså også brug af våben, som er ulovlige i henhold til Minsk-aftalen. Tunge våben,« sagde Jeppe Kofod ifølge TV2.

Mødet i Det Udenrigspolitiske Nævn blev indkaldt torsdag efter et Nato-møde i Bruxelles, hvor alliancen bad om yderligere bidrag til Nato’s beredskab. I øjeblikket har Danmark fire F16-kampfly i Baltikum, to F-16 placeret på Bornholm og fregatten ”Peter Willemoes” i Østersøen foruden 600 soldater fra 1. Gardehusarbataljon i Slagelse på 1-5 dages beredskab.

Andre læste også

Før eller siden er vi nødt til at sende Nato-tropper til Ukraine

DEBAT: Folk, der advokerer for en total ukrainsk sejr, må kalibrere deres retorik og strategi, for den kommer ikke, medmindre Nato engagerer sig militært i Ukraine, skriver debattør og historiestuderende Kasper Valentin Poulsen. Der er i sandhed sorte skyer over Ukraine i disse måneder. Både præsident Volodymyr Zelenskyj og hans...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Kim Kristensen
Læser
Kim Kristensen
18. februar 2022 15:32

Hvad kan den byde ind med. Har den eller MH60-R Seahawk helicopter fået tilført det nødvendige ASW udstyr.