spot_img

Politisk har Forsvarets målsætning altid været den samme: Så billigt som muligt

BLOG: Forsvaret er langt fra målet om at kunne indsætte enheder med de mest moderne våbensystemer mod en “ligeværdig” modstander. I det eksisterende forsvarsforlig fra 2018 lovede politikerne Nato at kunne stille med en kampklar brigade på 4.000 soldater med udgangen af 2023. Det løfte er og var allerede dengang et blålys.

Tåge og regn lå tungt over Kastrup Lufthavn, da det amerikanske flyvevåbens store propelmaskine døbt “Columbine” forsøgte at lande. På jorden fulgte flyvelederen og de forsamlede danske toppolitikere med, mens den sølvskinnende flyvemaskine lagde an til en landing, der endelig, trods det usigtbare vejr, lykkedes.

Kalenderen viste 11. januar...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Rasmus Munch
Læser
Rasmus Munch
10. februar 2022 20:12

Hvorfor skal vi altid høre opdateringer om rigets tilstand fra en journalist? Hvor mange hilsner fra diverse forsvarschefer og forsvarsministre har man ikke fået i sin karriere? Nytårshilsner, blogindlæg i “Pravda” og nyhedsmails på fiin. Jeg har aldrig modtaget eller læst en så simpel gennemgang fra FØL, som ovenstående artikel. Det er lidt sørgeligt … Da general Mærkedal var chef KALA (mener jeg det var, og siden tog Ishøj over) kom der jævnligt mails med opdateringer omkring netop indkøb. Status, årsager til eventuelle forsinkelser, argumenter for valg af udstyr og materiel så andre chefer og ledere kunne være med til at fjerne frustrationer hos mandskabet; hos mig … Vi blev oplyst! Sandheden er ikke ilde hørt, hvis den serveres ordentligt.
@Christian Brøndum; tak for indlægget.