spot_img

Regeringsrokade erstatter Trine Bramsen med Morten Bødskov som forsvarsminister

Statsminister Mette Frederiksen brugte transportmisterens afsked til at gennemføre en rokade, hvor skatteminister Morten Bødskov afløser Trine Bramsen som forsvarsminister. Hun fortsætter i regeringen som transportminister, men er i øjeblikket syg med corona.

Så gik den ikke længere. Fredag stod det klart, at Morten Bødskov (S) erstatter Trine Bramsen (S), efter at hun har været i et veritabelt stormvejr gennem det meste af sin tid som forsvarsminister.

Kritikken er haglet ned over Trine Bramsen for hendes håndtering af en række skandaler lige fra svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, fængselsdommen til den tidligere hærchef H.-C. Mathiesen til hendes stædige titulering af forsvarschefen som styrelseschef, evakueringen fra Kabul og senest håndteringen af hele FE-sagen.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

»I mere end 2,5 år har jeg haft den store glæde og ære at være Danmarks forsvarsminister. Jeg har oplevet dedikerede soldater, medarbejdere og veteraner som jeg har den største respekt for. Jeg har knyttet stærke bånd til forsvarsministre i NATO og rejst verden rundt. Og så har jeg haft oplevelser og fået indsigt i sikkerhedsudfordringer som for altid har ændret mig som menneske. Jeg vil gerne takke alle jeg har mødt på min vej for samarbejdet. Det danske forsvar er noget særligt og kan noget særligt,« skriver Trine Bramsen på Facebook.

Den nye forsvarsminister kommer fra Skatteministeriet

Morten Bødskov kommer fra en stilling som skatteminister, og han har tidligere været justitsminister under Helle Thorning-Schmidt (S). Han er tiltrådt i stillingen med det samme, men på grund af sygdom bliver selve overdragelsesforretningen i Forsvarsministeriet udskudt til næste uge. Trine Bramsen skriver selv på Facebook, at hun er ramt af corona.

»Sporskifte. Når jeg i næste uge er fri for corona er det som Transport og ligestillingsminister. Ligesom jeg også fremover indtræder i regeringens økonomiudvalg. Jeg ser virkelig frem til at løse de udfordringer der ligger – og ikke mindst fortsætte det gode samarbejde med EL, SF og RV – og de blå partier,« skriver Trine Bramsen på Facebook.

Det er ikke mere end en måned siden, at Trine Bramsen fik en ny særlig rådgiver. Han hedder Jakob Eldrup Lauesen og kom netop fra en stilling som særlig rådgiver for Morten Bødskov i Skatteministeriet. Jakob Eldrup Lausen har på kort tid formået at få Trine Bramsen til at stille op til en række længere interview i flere medier bl.a. Weekendavisen og talkshowet “Lippert” på TV2. Nu er Trine Bramsen sendt videre til Transportministeriet, og det bliver således et allerede velfungerende makkerpar, der skal køre butikken i Forsvaret videre sammen.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
4. februar 2022 13:35

Jeg tror ikke der er nogen der kommer til at savne hende som forsvarsminister; i sjælden grad har hun skabt problemer omkring sig. Man håber for vore alles skyld, at hun klarer det bedre i sin nye rolle.

Otto Christensen
Læser
Otto Christensen
4. februar 2022 20:22

Nu kører det for Trine Bramsen, men hvor længe ?

Jens Kristian Petersen
Læser
Jens Kristian Petersen
4. februar 2022 19:27

Så fik forsvaret en halvgammel hvid mand mangen til det store flertal af ansatte. I stedet for modernisering og nytænkning valgte man at at skabe sig så meget over det friske pust, at man nu igen går tilbage til en forstokket og håbløs forældet måde at drive forsvar på.