spot_img

Auditører lukker årelang efterforskning af motorindkøb uden at rejse tiltale

Der er ingen grund til at antage, at chefen for Frømandskorpset eller andre involverede i indkøbet af motorer til korpsets hurtigtgående både har foretaget sig noget strafbart. Forsvarsministeriets Auditørkorps afslutter dermed sin mere end to år lange efterforskning uden at rejse tiltale.

Forsvarsministeriets Auditørkorps (FAUK) afslutter efterforskningen af muligt tjenestemisbrug i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpsets hurtigtgående motorbåde – de såkaldte RHIB’er (Rigid Hull Inflatable Boat, red.). Det skriver Forsvaret fredag eftermiddag på sin hjemmeside.

Auditørkorpset har ikke fundet beviser for, at chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, eller andre involverede skulle have gjort sig skyldige i tjenestemisbrug eller forsøg på ulovlig påvirkning af processen i forbindelse med indkøbet, fremgår det.

Afklaringen glæder chefen for Specialoperationskommandoen, generalmajor Peter Boysen:

»Jeg er glad for, at vi endelig har fået klarhed over, at der ikke er foregået noget strafbart i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpset. Det har været to lange år, hvor undersøgelse og efterforskning har pågået, men det er vigtigt, at man kan have tillid til, at det foregår ordentligt, når Forsvaret forvalter skatteydernes penge. Det er nu slået fast i denne sag,« udtaler Peter Boysen.

»Fortsætter mit arbejde til gavn for Forsvaret«

Mistanken om urent trav i forbindelse med indkøbet af motorer opstod i kølvandet på OLFIs interview med Jens Birkebæk Bach på Marinestation Kongsøre i november 2019. Her svarede han på beskyldninger om vennetjenester og muligt embedsmisbrug i forhold til modtagelse af gaver og afholdelse af lukkede aktivitetsarrangementer for private gæster på marinestationen.

I forlængelse af OLFIs dækning blev sagerne overdraget til Forsvarsministeriets Auditørkorps, hvor de blev behandlet separat. Sagen om vennetjenester og påstået embedsmisbrug blev efterforsket særskilt og afsluttet i februar 2021, men heller ikke i den sag blev der fundet grundlag for at rejse sigtelser.

Hovedpersonen i de to efterforskninger er glad for at kunne lægge sagerne bag sig, siger han til forsvaret.dk:

»Jeg har noteret mig auditørens konklusioner, og så vil jeg i øvrigt fortsætte mit arbejde til gavn for Forsvaret, lige som jeg har gjort, mens efterforskningen har stået på,« siger kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, der er chef for Frømandskorpset.

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Dalgas
Læser
Lars Dalgas
21. januar 2022 14:26

»Jeg er glad for, at vi endelig har fået klarhed over, at der ikke er foregået noget strafbart i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpset. Det har været to lange år, hvor undersøgelse og efterforskning har pågået, men det er vigtigt, at man kan have tillid til, at det foregår ordentligt, når Forsvaret forvalter skatteydernes penge. Det er nu slået fast i denne sag,« udtaler Peter Boysen.

I denne sag ja.. måske..
Men det har jo regnet med sager hvor forsvaret har hældt skatteydernes penge ud!
En af de værre er denneher

https://nyheder.tv2.dk/2020-05-15-fejlskud-i-forsvaret