spot_img

Vi vil huske 2021 for en øget politisering og afprofessionalisering af Forsvaret

KOMMENTAR: Endnu et år går på hæld, og hvis nogle troede, at det ikke kunne blive værre for Forsvarets hårdt prøvede personel, tog de grueligt fejl. Det forgangne år står som en skamstøtte over en elendig ledelse forankret i en syg politisk kultur, som mere og mere minder om Nordkorea, Kina og Rusland.

Hvis det ikke var for bevidstheden om forårets snarlige komme, kunne man godt gå hen og blive en lille smule bedrøvet her på årets sidste dag. Når man ser tilbage på det forgangne år, er der ikke meget at glæde sig over iført de forsvarspolitiske briller. Igen i år er det lykkedes at gå fra misere til misere, mens forsvarsminister Trine Bramsen (S) har forsøgt at...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

Kommentér artiklen ...

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
John M. Foley
Læser
John Michael Foley
31. december 2021 13:00

Annus horribilis er snart forbi, men flere skandaler venter lige om hjørnet. Oveni i de mange nævnte skandaler og sager kan desværre også tilføjes, at Danmark jf. en spritny FN rapport er placeret på en kedelig 32. plads, når det kommer til cybersikkerhed og evnen til at passe på samfundet og dets befolkningen mod de mange dagligt forekommende cyberangreb. Danmark er cybersikkerhedsmæssigt nu placeret lige efter Kasakhstan!

Opgaven og ansvaret for den nationale cybersikkerhed er fejlagtigt lagt ved FE og CFCS, der ikke magter opgaven. En opgave, der ikke naturligt hører under en militær efterretningstjeneste. Computer Network Operations (CNO) hører naturligt til hos Forsvaret, men ikke de mange civile cybersikkerhedsopgaver. Forsvaret varetager mange civilt relaterede opgaver på fremragende vis, som f.eks. fiskeriinspektion og overvågning samt en række politimæssige opgaver til lands, til vands og i luften. Men det gør Forsvaret, fordi andre instanser og myndigheder ikke kan eller formår det.

På cybersikkerhedsområdet forholder det sig derimod omvendt. Her findes de nødvendige kompetencer, ekspertise og erfaringer i stor stil i civilsamfundet. hvor opgaven med at sikre danskerne mod de formastelige cyberkriminelle og utallige daglige angreb sagtens kunne varetages bedre end hidtil. Alligevel holder regeringen og Trine Bramsen krampagtigt fat i en opgave, der ikke hører naturligt til i Forsvaret, og som kræver ufatteligt mange ressourcer og millioner, der kunne bruges bedre.

Nis Georg Bøgen
Læser
Nis Georg Bøgen
31. december 2021 16:10

Som meget gammel soldat med tjeneste på Kastellet, Cypern og Gaza græmmes jeg hver eneste dag over en forsvarsminister, der er så inkompetent så Guderne må sig forbarme. Stakkels Danmark!

Lennart Grauslund
Læser
Lennart Grauslund
31. december 2021 13:26

Tak Olfi
og tak i særdeleshed for års-overblikket.
Jeg håber virkelig ‘Nytårs-artiklen’ når ud til hele landet.
Lige som artiklen vedr. Handwerk og ‘gummibådene’ synes jeg du skulle overveje, at gøre adgangen til denne artikel tilgængelig for menig-mand.
Tak og godt nytår til alle og Olfi i særdeleshed. Lennart Hansen sergent 1972( nu Grauslund (slægtsnavn))

Kim Boen Lessèl
Læser
Kim Boen Lessèl
1. januar 2022 1:06

I de godt 41 år hvor jeg har forrettet tjeneste i Forsvaret, må jeg sige at der i nyere tid træder to person frem, der totalt har manglet militær indsigt, og alligevel har/har haft de begge jobbet som Forsvarsminister, til stor skade for specielt Forsvarets ansatte, men også for Forsvarets omdømme i den store verden. De kære personer er Nick Hækkerup og den nuværende Forsvarsminister Trine Bramsen. Det kommer til at tage år at rette op på de skader de pågældende to personers virke har medført.

Sidst ændret 2 år siden af Kim Boen Lessèl
Søren Strunge
Læser
Søren Strunge
31. december 2021 22:47

På billedet fra “O-rummet” er der faktisk mindst en officer.. Han er dog ikke i uniform.
Nuvel resten kan jeg ikke ikke sætte en finger på.. Tak for indsatsen og godt nytår!!