spot_img

OLFI byder debat velkommen, men henstiller til ordentlig takt og tone

KOMMENTAR: Det er blevet lettere at kommentere direkte under artiklerne på OLFI med udskiftningen til et mere brugervenligt kommentarmodul. Det giver anledning til at indskærpe takt og tone i kommentarsporene både på OLFI og på Facebook, og vi indfører derfor nu nogle klare debatregler på OLFI.

OLFI hylder en fri og åben debat. Det har fra etableringen af OLFI været målet at løfte debatten om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik dels gennem omfattende journalistisk arbejde og dels gennem en fordomsfri og ærlig debat. Den må meget gerne være med kant og skarpe meninger, så længe holdningerne er underbygget med valide argumenter.

Derfor glæder det mig også, at vi nu har fået forbedret muligheden for at kommentere artikler direkte på siden. Vi har fjernet kommentarer via Facebook direkte under artiklerne og skiftet det ud med WP-Discuz, som fungerer meget simpelt.

Her kan man kommentere alene ved at skrive sit fulde navn og oplyse sin mailadresse, og man har samtidig mulighed for at like eller dis-like hver enkelt artikel. Deltagelse i debatten kræver dog, at man opfylder nogle simple spilleregler. De går bl.a. ud på, at vi kun accepterer kommentarer skrevet med fuldt navn. Samtidig vil kommentaren først blive offentliggjort, når den har været gennem et godkendelsesfilter. Det skyldes, at jeg på olfi.dk står til ansvar for alt indhold – også det i kommentarer under artiklerne.

Kommentarer under pesudonym hører ikke hjemme på OLFI

Vi er kun to ansatte på OLFI, og vi har derfor også begrænsede ressourcer til at modere debatter dels på Facebook og dels på artikler direkte på OLFIs hjemmeside. De seneste måneders erfaringerne viser os desværre, at det er nødvendigt at indføre nogle lidt firkantede regler for, hvordan debatten hos OLFI skal foregå – såvel under artiklerne som på Facebook.

Fremover vil kommentarer således blive slettet uden varsel, hvis de:

1) er nedladende eller chikanøse og rettet mod navngivne personer, uanset om disse optræder i artiklerne eller ej.
2) er sexistiske, chauvinistiske eller voldsforherligende.
3) indeholder udsagn, der er injurierende, racistiske eller på andre måder strider mod dansk lovgivning.
4) kompromitterer anonyme kilder.
5) ikke har en personlig afsender.

Sidstnævnte punkt betyder, at kommentarer fra debattører, som ikke står frem med fuldt for- og efternavn, ikke vil blive godkendt under artiklerne på olfi.dk. Facebookprofiler med pseudonymer vil ligeledes blive slettet uanset lødigheden af kommentarer. Gentagne brud på debatreglerne vil medføre en permanent blokering fra at deltage i vores kommentarspor.

Det er vigtigt at understrege, at langt de fleste af vores læsere, abonnenter og debattører allerede til fulde lever op til ovenstående. Reglerne indføres alene for at gøre vores moderation så gennemskuelig som muligt og for at sikre, at flest muligt ønsker at deltage i debatten.

Med ønsket om en fortsat frisk forsvarsdebat.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
John M. Foley
Læser
John Michael Foley
22. december 2021 12:40

Fint initiativ idet jeg ikke bruger Facebook.

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
22. december 2021 17:04

Meget fint – længe efterspurgt. Forhåbentlig kan det sætte en stopper for underlødige og anonyme kommentarer.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
23. december 2021 17:45

Tak – og så må i have en god hvid jul derinde på redaktionen 🙂

Michael Hallengreen Larsen
Læser
Michael Hallengreen Larsen
23. december 2021 13:26

Godt Initiativ!

Torben Nielsen
Læser
Torben Nielsen
2. januar 2022 20:29

Det danske forsvar og ikke mindst alle vi andre må være lykkelige for, at vi har Peter og OLFI til at forsvare ordentligheden.
Godt nytår til jer begge!