spot_img

Drabet på fire formodede pirater kan øge risikoen for danske skibe i Guineabugten

ANALYSE: At bekæmpe pirateri handler ikke om at slå pirater ihjel. Det var imidlertid resultatet, da frømænd fra fregatten ”Esbern Snare” ifølge Forsvarskommandoen onsdag reagerede i selvforsvar, dræbte fire og samtidig tog fire fanger. Dermed skete det, som regeringen for alt i verden ønskede at undgå. Konsekvenserne kan paradoksalt nok ende med at gøre det langt farligere for den danske handelsflåde at sejle i Guineabugten.

Så kan de lære det! At dømme ud fra kommentarer på Facebook var Frømandskorpsets drab onsdag på fire formodede pirater i Guineabugten kun skæmmet af, at det ikke lykkedes at dræbe alle otte.

»Skyd, skyd, skyd. Ingen fanger.«
»Skyd og sænk...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
wedell christensen
Læser
wedell christensen
2. december 2021 17:58

Fornuftigt af Peter Ernstved at trække perspektiver frem om den danske flådeindsats, som mange ikke har tænkt på. Det er sådan noget, advokater med speciale i menneretskonventioner lever af. Dels mht. de tilfangetagne (asyl?), dels mht. begravelse af ligene og langtidskrav fra deres pårørende, eller de, der hævder at være det. Uanset hvad venligtstemte jurister kan finde på, skal det bevises ud over tvivl, at personerne i den beskudte båd var pirater og ikke bare “turister” på fisketur.
Diskussionen med nærtagenhed viser, at mange debattærer ikke ved, hvilket politisk/juridisk/woke-morads, vi er ude i med en sag, der burde være lige til og til flådens fordel.
Måske minister og ministerium, med mange jurister ansat, skal forberede næste indsats bedre, og politikere erkende, at “aktiv udenrigspolitik” har konsekvenser, der kun egner sig for stormagter at engagere sig i. Offentligheden har set i mink-sagen niveauet på kvalteten af regeringsbeslutninger. Mennesker, der ikke er klar over, hvordan deres beslutninger udføres i handling. Flåden kan ihvertfald ikke bebrejdes, at dens personale handler. Det er det, det er ansat til.