spot_img

SF forlanger ministersvar efter »meget bekymrende« korruptionsrapport

Danmark er raslet ned ad dukselisten i Transparency Internationals seneste korruptionsindeks for forsvarsområdet, skriver Berlingske. Det bekymrer i regeringens støtteparti SF, fortæller forsvarsordfører Anne Valentina Bertelsen, der vil udbede sig svar på, hvordan forsvarsminister Trine Bramsen forholder sig til kritikken.

Danmark er nu i ”moderat risiko” for korruption på forsvarsområdet. Sådan lyder i hvert fald konklusionen i en ny rapport fra organisationen Transparency International, som netop er udkommet. Det skriver Berlingske.

Transparency International opgør løbende risikoen for korruption verden over og rangordner på baggrund af sine undersøgelser landene efter...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Michael Nielsen
Læser
Michael Nielsen
26. november 2021 14:04

Alle bør forholde sig til rapporten
Som jeg ser det, så bør ikke blot forsvarsministeren men hele folketinget forholde sig eksplicit til denne alarmerende rapport. Samme gælder alle andre offentlige myndigheder. Herunder politiet og efterretningstjenesterne.
Tag eksempelvis den tragiske sag med Lars Vilks og hans to livvagter. Min påstand er at der var tale om et attentat. Problemet med det udsagn er at kun korruption har kunne åbne vejen for at nogle har fiflet med VIP bilen.
Katrin Horton med YouTube kanalen STOP007, har fremlagt en enkel videoanalyse af hvorledes systemer over tid bliver overtaget af psykopater. Hendes postulat er at alle systemer udsættes for psykopatisk influens. Jo større et system er, jo nemmere bliver det at korrumperer. Processen indledes af psykopatiske eller narcissistiske personer, der over tid influerer deres omgivelser med egoistisk adfærd. Dermed bliver systemkulturen langsomt og sikkert, gjort psykopatisk.
Teorien sigter mod alle systemer af mennesker; fra plejehjem, fagbevægelse, hospital, politi og forsvar. Såfremt Katrin Horton har ret i hendes antagelse, mangler vi så en strategi?

Sidst ændret 2 år siden af Michael Nielsen
Bjørn
Læser
Bjørn
24. november 2021 14:40

Jens, forhåbentligt skulle vi kunne klare begge ting: Lav korruption OG evnen til at forsvare os selv. Det er vel ikke enten eller?

Jens
Læser
Jens
23. november 2021 17:49

Det er slemt ja, men har SF rejst nogen spørgsmål om DKK manglende evne til at kunne forsvare sig selv eller møde NATOs krav ? -nej vel?