spot_img

»Du blev kun befalingsmand, fordi vi skulle opfylde nogle kvoter«

INTERVIEW: Noor Jady trodsede i 2007 sine iransk-irakiske forældres ønsker og blev professionel soldat i Forsvaret. Årene i trøjen bød på masser af gode oplevelser, men også på møder med fordomme, skepsis og i enkelte tilfælde regulær racisme. Hvis Forsvaret ikke lykkes med at øge diversiteten, forstener det system og soldater, mener hun.

Forsvaret har en langvarig udfordring med underrepræsentation af etniske minoriteter. Det mener blandt andre Rasmus Brygger fra Danmarks Videnscenter for Integration, som i går udtrykte bekymring over, at kun 1,4 procent af Forsvarets militært ansatte er indvandrere og efterkommere. Den bekymring står han ikke alene med.

For nogle er...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
21. november 2021 15:33

Ingen tvivl om, at civilt anerkendt uddannelse kan hjælpe på både forældres og samfunds syn på militært personale. Problemet ved det er blot, at den uddannelse ikke er civil, selv om den bliver civilt akkrediteret. Uddannelsesmiljøet er og bliver militært for at sikre det, systemets frygtsomme kræfter mener er “holdning”, som er nødvendigt for at beskytte sig selv som system og gøre sig selv til noget “særligt”. Man ekskluderer sig i forhold til samfundet, men taler som mundsvejr meget om inklusion i samfundet.
Kun civil uddannelse med civile lærende på civile institutioner i andet end “egentlig militærtjeneste” (jvf. arbejdsmiljøloven) vil ændre kultur og syn på militære. Gøre Forsvaret folkeligt, så tilgangen bliver repræsentativ for befolkningen. Både med hensyn til socialgrupper og etnicitet.