spot_img

»Uprofessionelt« at aflyse næste års elevskole i Frømandskorpset i 11. time

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

En række håbefulde kandidater til Frømandskorpset har to uger før optagelsesprøven i uge 44 fået en kold dukkert. På grund af manglende økonomi har Forsvaret aflyst Frømandskorpsets elevskole i 2022. Chefen for Frømandskorpset håber, at de skuffede vil prøve lykken igen næste år.

De har trænet i uger, måneder og måske i over et år. Drevet af drømmen om at gennemføre optagelsen til Frømandskorpset og en dag kravle under træstammen ”Maren” i sandet på stranden ved Marinestation Kongsøre. I uge 44 skulle et nyt kuld af motiverede frømandselever begynde optagelsesprøven, men i stedet har de håbefulde unge fået sig en kold spand vand i hovedet.

»Som du kan læse i vedhæftede brev fra Forsvarets Værnepligt og Rekruttering, er Frømandskorpsets elevskole for Hold-2022 desværre blevet aflyst.«

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse historien om den kaotiske anskaffelse af motorbåde til Frømandskorpset …

Sådan skriver kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach som chef for Frømandskorpset i denne uge i et brev stilet til alle de inviterede til optagelsesprøven. Årsagen til aflysningen af næste års elevskole er ifølge Jens Birkebæk Bach, som i daglig tale går under frønavnet “Pusling”, at Frømandskorpsets struktur »for nærværende« er fyldt op og dernæst manglende økonomi.

»Da jeg ved, at du og alle de andre ansøgere har trænet målrettet gennem lang tid med henblik på at være klar til optagelsesprøven i uge 44, vil jeg give lidt yderligere information. I lyset af Forsvarets nuværende samlede økonomiske situation med en begrænset økonomi til at understøtte yderligere indtag af nyt personel i 2022, tillader det ikke, at elevskolen 2022 gennemføres som planlagt,« skriver Jens Birkebæk Bach.

Uprofessionelt at starte udvælgelse op uden økonomien på plads

Blandt modtagerne af brevene er der stor skuffelse og en forbløffelse over, at Forsvaret i 11. time aflyser et helt års uddannelse. OLFI har således fået beskrivelsen fra en ung mand, som i maj og september var gennem de to indledende selektioner ved Frømandskorpset.

»I løbet af de seneste måneder er der derfor gået en del tid med træning. Som modtager af mailen virker det temmelig uprofessionelt, at man kan starte en udvælgelsesproces op uden at have budgettet på plads. Men jeg kender ikke til Forsvarets organisation, og hvor i maskineriet sådan en beslutning bliver truffet. Jeg undrer mig blot over udmeldingen,« skriver den skuffede måske-elev.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse om de menige frømænds reaktion på de mange ikketjenstlige aktiviteter, korpset deltager i …

Så sent som i denne måned afsluttede otte nye frømænd uddannelsen. Om det forholdsvis høje antal nye frømænd har været en medvirkende årsag til de ændrede økonomiske omstændigheder, får brevmodtagerne ikke at vide. De finder heller ikke meget trøst i Jens Birkebæk Bachs forståelse for frustrationerne. Men det er ifølge chefen for Frømandskorpset forventningen, at der finder et nyt optagelsesforløb sted i 2022.

»Jeg håber, at du har mulighed for at fokusere frem mod dette forløb,« skriver han.

»For jer som mulige kommende elever er der ikke megen trøst i dette. Vi ville gerne have givet en udmelding på et tidligere tidspunkt, men grundlaget for beslutningen har ikke været til stede før nu. Afslutningsvis vil jeg sige, at jeg som frømand selv ved, hvor mange kræfter og forberedelser du har lagt i for at komme hertil, hvorfor jeg har fuld forståelse for den skuffelse, du forventeligt har nu,« slutter Jens Birkebæk Bach.

OLFI har skrevet til Forsvarskommandoen for at få en uddybning af årsagerne til aflysningen af elevskolen i 2022.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...