spot_img

Danmark sender fregat til Guineabugten på national mission uden alliancepartnere

Oprindeligt var det tanken at udsende en dansk fregat i regi af det europæiske EI2 samarbejde, men ingen lande har ønsket at deltage i en piraterimission med Danmark i Guineabugten. Om et par uger sejler ”Esbern Snare” derfor alene mod Afrika. Danmark håber at lande en aftale om at kunne bruge en havn i Ghana som logistisk støttepunkt for fregatten. Hans Engell undrer sig, og militæranalytiker frygter en mission uden noget aftryk.

Når fregatten ”Esbern Snare” i slutningen af oktober sejler mod Guineabugten, sker det mutters alene. Da Nato ikke har nogen maritim antipirateri-mission ud for Afrikas vestkyst, var det oprindeligt ønsket fra den danske regerings side, at den...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...