spot_img

»Det er dybt, dybt kritisk med en kile mellem Frankrig og Storbritannien«

BAGGRUND: Det kan vise sig problematisk for det transatlantiske samarbejde og europæisk sikkerhed i bredere forstand, at USA og Storbritannien “snigløb” Frankrig og indgik en forsvarsalliance og handelsaftale om missiler og atomdrevne ubåde med Australien. Tillidskrisen mellem tre af Natos centrale aktører risikerer at udfordre det transatlantiske samarbejde fremover, mener flere iagttagere.

Aftalen ramte Frankrig som et velplaceret stød i mellemgulvet. Da Australiens, Storbritanniens og USA’s statsledere onsdag den 15. september stod frem på et fælles videopressemøde og præsenterede det såkaldte AUKUS-samarbejde, trak de med på få øjeblikke tæppet væk under det fem år...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...