spot_img

Royale rænkespil og internationale intriger stjæler fokus i storfilm om Margrete I

ANMELDELSE: Dronning Margrete I samlede i 1397 det meste af Norden i Kalmarunionen og blev med den manøvre både en af danmarkshistoriens vigtigste figurer og legemliggørelsen af at lykkes på trods. Hun fortjener i høj grad en filmisk skildring, men i ”Margrete Den Første” fokuserer instruktør Charlotte Sieling på den del af dronningens liv, som historikere ved mindst om, og forpasser derved chancen for at tegne et fuldendt portræt. Alligevel er det blevet til en flot film.

Året er 1402, og Kalmarunionen har eksisteret i fem år.

Unionen mellem de danske, svenske og norske riger repræsenterer et opgør fortidens mange intraskandinaviske krige og er i høj grad dronning...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...