spot_img

Grønlandsk udenrigsminister kræver indflydelse på Arktispakken

Grønlands udenrigsminister, Pele Broberg, har tidligere vakt opmærksomhed med sit ønske om en demilitarisering af Grønland og sår nu tvivl om Grønlands opbakning til den arktiske kapacitetspakke. Det er ikke sikkert, at man i det grønlandske landsting vil acceptere den i dens nuværende form, siger han.

Pele Broberg har tidligere vakt både politikeres og forskeres opmærksomhed med sine ønsker om en demilitarisering af Grønland, som i første omgang betyder, at Forsvarets personel og enheder skal trækkes hjem fra Grønland til Danmark.

Tirsdag formiddag gæstede den grønlandske udenrigsmininister via en telefonlinje programmet Frontlinjen på Radio4, hvor debatten drejede sig...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...