spot_img

Foreningen Danmarks Veteraner hædret med pris som Årets Folkehjælper 2021

NGO’en Dansk Folkehjælp uddelte lørdag prisen som Årets Folkehjælper 2021 ved sit årsmøde i København. Prisen gik i år gik til foreningen Danmarks Veteraner, som modtager hæderen for sit arbejde med at støtte og hjælpe danske veteraner efter endt udsendelse og for sit internationale udsyn.

Der var lørdag hæder og ære til Danmarks Veteraner, da foreningen modtog nødhjælpsorganisationen Dansk Folkehjælps pris som Årets Folkehjælper 2021. Det skete ved sidstnævntes årsmøde i København. Prisen blev i år uddelt for 14. gang og er tiltænkt frivillige, der gør en særlig indsats indenfor Dansk Folkehjælps formål.

Danmarks Veteraner har siden stiftelsen i 1968 haft fokus med danske veteraners vilkår og arbejder den dag i dag fortsat med »at styrke veteranernes indbyrdes bånd og yde støtte efter hjemkomsten, oplyse om de danske indsatser og anerkende og hædre veteraner – ikke mindst dem, der betaler den højeste pris under deres udsendelse«, fremgår det af foreningens hjemmeside.

Den mangeårige og vedholdende indsats fortjener anerkendelse, fortæller Dansk Folkehjælps formand, Klaus Nørlem:

»Danmarks Veteraner og deres medlemmer modtager prisen for deres uegennyttige indsatser før, under og efter udsendelser til danske missioner rundt om i verdens brændpunkter samt fredsbevarende missioner med det formål at beskytte et sårbart civilsamfund,« forklarer Klaus Nørlem.

Gør et stort arbejde i andre dele af verden

Dansk Folkehjælps formand peger desuden på Danmarks Veteraners internationale udsyn som en yderligere årsag til, at foreningen i år skulle have prisen:

»Danmarks Veteraner gør gennem det nordiske samarbejde og World Veterans Federation et stort stykke arbejde i de dele af verden, hvor også Dansk Folkehjælp er til stede for at yde humanitær hjælp og er ligeledes med til at udbrede viden og information om de danske indsatser og værdier. Vi er derfor stolte over at kunne overbringe prisen som Årets Folkehjælper 2021 til foreningen.«

I Danmarks Veteraner er man naturligvis glade for hæderen, skriver foreningen på sine sociale medie-profiler:

»Vi er superstolte … Tusind, tusind tak for den fine hæderspris,« skriver Danmarks Veteraner, som havde sendt næstformand Jens Winther Andersen til København for at tage imod prisen. Ud over titlen og æren modtager Årets Folkehjælper en bronzeskulptur samt et diplom som en symbolsk tak for den særlige indsats, fremgår det af Dansk Folkehjælps hjemmeside.

Danmarks Veteraner har eksisteret i mere end 50 år og arbejder fortsat ufortrødent for veteraner, der har brug for hjælp. Du kan læse mere om foreningens arbejde på foreningens hjemmeside.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...