spot_img

Afghanistan-ekspert advarede om dystre perspektiver allerede i 2020

INTERVIEW: Den dramatiske udvikling i Afghanistan kom bag på både danske og internationale politikere, og adskillige lande kæmper netop nu med at gennemføre evakueringer. Politikerne var dog advaret om de dystre udsigter længe inden, at situationen eskalerede, men sad advarslerne overhørig.

Taliban stod på tærsklen til Kabul, før verdenssamfundet havde tid til at registrere det. Siden krydsede de den, indtog byen, og i dag begræder det meste af den vestlige verden, at det meste af Afghanistan er i Talibans kløer. Samtidig er store dele af hovedstaden Kabul hensat i en tilstand af panik før lukketid, mens både Danmark, USA og de øvrige koalitionspartnere arbejder på at...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...