spot_img

Kaotiske scener, da Taliban nåede Kabul

Søndag morgen nåede oprørsbevægelsen Taliban den afghanske hovedstad, og på få timer henfaldt storbyen i et kaos af panik, flygtende diplomater, helikopterevakueringer og trafikpropper i retning mod lufthavnen. Afghanistan er nu endegyldigt i Talibans hænder.

Situationen udvikler sig mandag stadig minut for minut, men allerede søndag blev det ikke desto mindre klart, at Taliban-bevægelsen har generobret, hvad den mistede for 20 år siden: Afghanistan er faldet og er atter på den fundamentalistiske oprørsbevægelses hænder.

Søndag omringede Talibans krigere Kabul og opstillede kontrolposter på indfaldsvejene til den afghanske hovedstad. Dermed var spørgsmålet pludselig...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...