spot_img

Skepsis omkring Grønlands betydning bør være wake-up call for selvstyret

Lektor Jon Rahbek-Clemmensen får nu kollegial støtte til sin analyse af Grønlands begrænsede strategiske betydning for Danmark. De akademiske overvejelser om nytteværdien repræsenterer et nybrud i den offentlige samtale om det grønlandsk-danske forhold og den grønlandske selvstændighedsdiskussion, mener militæranalytiker.

Det vakte opsigt, da lektor Jon Rahbek-Clemmensen fra Forsvarsakademiet i seneste afsnit af Krigskunst Podcast gjorde rede for sin analyse af Grønlands strategiske betydning for Danmark, som han sætter spørgsmålstegn ved størrelsen af.

»Jeg tror, at amerikanerne ville være lige så glade for os, hvis vi havde 100 F-35’ere, som hvis vi havde Grønland....

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...