spot_img

Frømand fyret for forsøg på at hverve soldater til revolution

Forsvarsministeriets Personalestyrelse har fyret en frømand af reserven, efter at han angiveligt har forsøgt at hyre kolleger til et hemmeligt netværk med henblik på at gennemføre en voldelig revolution. Det skriver Berlingske. Frømanden er den samme, som tidligere på året holdt tale ved flere Men In Black-demonstrationer.

En dansk frømand af reserven er blevet fyret, fordi han ifølge Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) har forsøgt at hyre kolleger til et hemmeligt netværk med henblik på at gennemføre en væbnet revolution. Det skriver Berlingske i dag.

Der er tale om frømanden Lars Gram, som tidligere har gjort sig bemærket med sin skarpe kritik af regeringens håndtering af Covid-19-pandemien. Lars Gram var indtil sin fyring ansat på en reservekontrakt med udløb i november 2021, og har tidligere været udsendt til blandt andet Adenbugten. Hans sidste indkaldelse var dog helt tilbage i 2018.

Læs også: FE undersøger uniformerede corona-demonstranter ved MIB-demo i Aalborg

I slutningen af maj i år skulle Lars Gram have rettet henvendelse til en kollega med henblik på at få denne til at deltage i sit hemmelige netværk, angiver FPS i en skriftlig begrundelse for fyringen, som Berlingske har fået udleveret af Lars Gram selv.

»FPS er videre oplyst om, at du under besøget orienterede den pågældende medarbejder om, at du mente, at der i Danmark er tale om et »politisk komplot«, og at politikerne gør alt, hvad de kan, for at undertrykke befolkningen. Du gav i den forbindelse udtryk for, at der på voldelig vis skulle ske en revolution,« skriver FPS i afgørelsen, som fortsætter:

»Du gav endvidere udtryk for, at formålet med dit besøg var at rekruttere den pågældende medarbejder til en form for netværk, som allerede bestod af indflydelsesrige personer, herunder højtstående danske officerer.«

Talte dunder mod regeringen ved demo

Lars Gram afviser overfor Berlingske både at have opfordret til voldelig revolution og at have talt om et politisk komplot.

»Jeg føler, at FPS tager tingene ud af kontekst og drager nogle konklusioner, som er helt hen i vejret,« siger han blandt andet og kalder anklagerne mod sig for »fabrikerede«.

Lars Gram er blevet partshørt i sagen, men hans forklaring har ikke givet anledning til, at Forsvarsministeriets Personalestyrelse har ændret mening. Dermed er karrieren i Forsvarets reserve slut for frømanden, der kom i Forsvarets søgelys efter i maj og juni at have optrådt uniformeret ved Men In Blacks demonstrationer mod regeringens Covid-19-restriktioner. Her talte han fra scenen på Rådhuspladsen dunder mod regeringen.

Artiklen fortsætter under videoen …

»Der er nogen, der skjuler noget. Der er nogen, der lyver. Når nogen skjuler noget og lyver, så har de en agenda, de ikke fortæller om. En agenda for egen vindings skyld,« lød det blandt andet fra scenen i maj, før Lars Gram blev mere eksplicit:

»De, som er i regering, er klar til at sælge ikke bare deres sjæl, men deres landsmænd. Jeg ønsker ikke at være en del af sådan et system.«

På Frømandskorpsets foranledning gik Forsvarets Efterretningstjeneste efterfølgende ind i sagen. Det er imidlertid ikke talen ved demonstrationerne, men alene forsøget på at hverve kolleger til netværket, der har haft betydning for personalestyrelsens beslutning om at afskedige Lars Gram, skriver Berlingske.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...