spot_img

Forsvarsministeriet og ISS afslutter udskældt samarbejde i 2022

Forsvaret og ISS er i dag nået til enighed om at afbryde samarbejdet og ophæve den meget upopulære facility management-aftale, som parterne indgik i 2018. Det sker efter længere tids kritik af lave rengøringsstandarder, uspiselig mad og manglende bygningsvedligeholdelse. Aftalen ophører næste år.

Fra 2022 overtager Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) igen facility management-driften i Forsvaret – i hvert fald for en stund. Forsvarsministeriet og ISS er i dag blevet enige om at afbryde samarbejdet om de udskældte facility management-aftale, som trådte i kraft i 1. februar 2018 og oprindeligt stod til at udløbe i 2024.

Parterne er blevet enige om en gradvis udfasning af partnerskabet over af de næste 11 måneder, hvorefter FES overtager opgaverne, indtil en ny facility management-aftale kommer i udbud i 2024. Desuden skal ISS betale en kompensation til Forsvaret, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse om soldaternes klager over klam mad, dårlig rengøring og manglende service …

Facility management-aftalen har længe været uhyre upopulær blandt Forsvarets ansatte, der har været frustrerede over dårlig mad, ringe rengøring og manglende service på tjenestestederne. Utilfredsheden kulminerede til sidst i oprettelsen af Facebook-gruppen ”Til kamp mod ISS” med tusindevis af medlemmer og hundredevis af vidnesbyrd om utilfredsstillende service, som OLFI beskrev i september 2020.

Vil fokusere på glidende overdragelse

Kritikken har gjort indtryk i Forsvarsministeriet og på forsvarsminister Trine Bramsen (S), som erkender, at samarbejdet ikke har levet op til forventningerne for nogen af parterne.

»Forsvarsministeriet har ikke fået et tilfredsstillende serviceniveau siden indgåelsen af den store aftale med ISS. Det har haft stor betydning for de tusindvis af ansatte og frivillige, der hver dag yder en vigtig indsats for danskernes tryghed og sikkerhed. Med ophøret af kontrakten står vi selvsagt overfor en ny opgave med at finde en bedre løsning. Det stiller store krav til Forsvarsministeriet og de ansatte. Men målet er klart. Vi skal have en bedre løsning i fremtiden.«

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse interviewet med ISS’ øverstansvarlige for facility management-aftalen, Simon Kaiser, der i november erkendte fejl tidligt i forløbet …

Hos ISS er man glade for efter længere tids forhandlinger at være kommet i mål med en aftale, der betyder, at parterne går hver til sit.

»Jeg er meget glad for, at vi nu har opnået en aftale med Forsvaret, der er til gavn for alle parter. Dette er resultatet af meget konstruktive forhandlinger, og vi vil nu fokusere på at sikre en nem og glidende overdragelse af opgaverne, samtidig med at vi opretholder vores service i transitionsperioden,« udtaler Simon Kaiser, der er Head of Group Business Transformation i ISS og virksomhedens øverste ansvarlige for aftalen med Forsvaret.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...