spot_img

Nedlukningen af Sankt Pauls Sogn vækker hovedrysten på Christiansborg

Sankt Pauls Sogn i indre København blev i sidste uge lukket ned, efter at smittetallene i bydelen pludselig steg markant. Det gjorde de blandt andet, fordi 12 kadetter fra den hårdt smitteramte Hærens Officersskole bor i Nyboder. Nedlukningen er dog en overreaktion, siger flere politikere til Politiken.

De indtil videre 45 tilfælde af covid-19 på Hærens Officersskole (HO) medvirkede i sidste uge til at lukke hele Sankt Pauls Sogn ned. Nedlukningen skete som en indirekte reaktion på smitteudbruddet på Hærens Officersskole, fordi mindst 12 af de ramte kadetter har bopæl i Nyboder, som ligger i sognets nordlige ende.

Men nedlukningen er en eklatant overreaktion, mener flere sundhedsordførere, der udtaler sig til Politiken. Lukningen af sognet er især gået ud over eleverne på Sølvgade Skole, Nyboder Skole og Gefion Gymnasium, som alle er hjemsendt, selvom mange af dem bor i de tilstødende sogne. At skoleeleverne skal hjemmeundervises på grund af smitte blandt HO’s kadetter i den anden ende af byen, bliver da heller ikke mødt med forståelse på Christiansborg.

»Det er fuldkommen idiotisk. Vi bliver nødt til at lave de regler om, så vi får en mere smidig og mindre firkantet model. Enhver kan se, at det er tåbeligt at lukke skoler ned på grund af et udbrud langt derfra. Selvfølgelig kan det være nødvendigt med nedlukning, men der skal være flere trappetrin hen mod det,« siger Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen til Politiken.

Og kollegaen Peder Hvelplund fra Enhedslisten istemmer samme sted ønsket om en revidering af den aktuelle fremgangsmåde for sognenedlukning:

»Det er meningsløst. Det understreger behovet for, at vi hurtigst muligt får justeret modellen, så den bliver mere fleksibel. En mulig løsning kunne være, at skoler blev undtaget for en nedlukning, hvis der ikke er smitteudbrud.«

Smitteudbruddet på officersskolen bærer ikke hele skylden for nedlukningen af sognet, men de smitteramte kadetter i Nyboder har været en stærkt medvirkende årsag, kunne Styrelsen for Patientsikkerhed i sidste uge bekræfte.

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer