spot_img

Bidens beslutning om at afslutte ”The Forever War” i Afghanistan deler vandene

Det har ligget i kortene længe, men nu skulle det være sikkert og vist: USA trækker sine tropper ud af Afghanistan i 2021. Senest den 11. september vil den sidste amerikanske soldat have forladt det krigshærgede land, hvis skæbne nu til gengæld virker noget mere uvis. Beslutningen deler vandene på begge sider af Atlanten.

Det har været længe undervejs, men nu har USA’s nyvalgte præsident, Joe Biden, lagt sig fast på en dato for tilbagetrækningen af de amerikanske styrker fra Afghanistan. Den amerikanske præsident vil onsdag officielt melde ud, at USA påbegynder tilbagetrækningen af sine tropper den 1. maj. Det bekræfter USA’s udenrigsminister, Anthony Blinken, som...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Rasmus
Læser
Rasmus
16. april 2021 9:29

Den militære støtte og diplomatiet fortsætter i Afghanistan helt som det skal, men jeg håber trods alt på, at USA (og Danmark) også har lært lidt af de seneste 30 års krigsførelse i Irak, Afghanistan, Libyen og Syrien, så Danmark ikke igen skal stille soldaternes liv tilrådighed for mislykkede militære indsatser i “humanitær interventionens” navn. Krige som destabilisere, ellers stabile områder med selv de mest forhadte diktatorer, er ikke vejen til demokrati og vestlig indflydelse.

Jens Find
Læser
Jens Find
15. april 2021 20:18

Det, der beskrives er “tropper” – altså “Boots on the ground”. Jeg ser ingen anledning til at tro at ethvert amerikansk engagement vil afsluttes på den opgivne dato. Mon ikke der fortsat vil være bl.a. droner i luften?

John M. Foley
Læser
John M. Foley
14. april 2021 17:29

Mon ikke de kommende kampe fortsat vil blive støttet af bl.a. USA , men blot være mere skjult for offentligheden end hidtil?