spot_img

Hans Engell: Venstre-forslag og personlig kritik af ministeren er ”en giftig cocktail”

Venstre foreslår i onsdagens udgave af Berlingske at adskille Forsvarskommandoen fra Forsvarsministeriet og den styrelsesstruktur, der længe har været kilde til utilfredshed i dele af Forsvaret. Forslaget er betimeligt, men risikerer at drukne i den personlige kritik af forsvarsminister Trine Bramsen, mener politisk kommentator Hans Engell.

Forsvarskommandoen skal løsrives fra den ministerielle styrelsesstruktur og snarest muligt gå tilbage til at være en selvstændig enhed. Sådan lyder det fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og partiets forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt i onsdagens udgave af Berlingske.

»Vi ønsker at give forsvarschefen en stærkere rolle og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Rasmus_Karlsen
Læser
Rasmus_Karlsen
7. april 2021 16:04

Politiske beslutninger af meget ringe kvalitet gør det til et afgørelse på målfoto, hvad angår danmarksmesterskaberne i “sunken costs” over de sidste tyve år mellem Forsvaret og Skat.

De organisatoriske forandringer i Forsvaret følger nærmest en indadrettet spiralform, hvor enden på omstruktureringerne/nedskæringerne må være en håndfuld medarbejdere i et lokale, der udveksler “kasketter” med uret, mens et “flying mountain of gold” (Kilcullen 2020: 218) bomber fårehyrder i X-stan.

Dette er IKKE en strategi for en småstat i det enogtyveende århundrede.

Rasmus
Læser
Rasmus
7. april 2021 17:32

Genial kommentar.

John M. Foley
Læser
John M. Foley
7. april 2021 15:34

Så vidt jeg erindrer annoncerede Trine Bramsen tidligere, at en omorganiseringen af Forsvarets Øverste Ledelse stod højt på hendes dagsorden, og to-do-liste, men blev, af mig ukendte årsager, sidenhen trukket tilbage. Det kan derfor undre, at socialdemokratiets forsvarsordfører nu helt tilbageviser at der skulle være et sådant behov.