Større chefrokade på vej i toppen af Forsvaret

1
Generalmajor Michael Lollesgaard er i lighed med flere andre chefer i Forsvarets øverste ledelse del af en rokade, der gennemføres til sommer. Foto: Forsvarsgalleriet

Der er en større chefrokade under opsejling i Forsvarets øverste ledelse, fremgår det af Forsvarets hjemmeside. Rokaden betyder, at både Hærkommandoen og Flyverkommandoen skal have nye chefer inden sommerferien, og at en stor profil drager til Washington.

Forsvarschef Flemming Lentfer ryster posen i Forsvarets øverste ledelse.

Forsvaret har på sin hjemmeside netop offentliggjort, at en større chefrokade er på vej, og at den vil blive gennemført inden sommerferien. Rokaden betyder, at både Hær- og Flyverkommandoen om få måneder får nye chefer.

Mens det endnu ikke står klart, hvem der sætter sig for bordenden i de to kommandoer, har Forsvaret mere konkrete nyheder om, hvordan andre højtstående poster fremover bliver besat.

Danmarks forsvarsattaché i Washington D.C., Martin La Cour-Andersen, tiltræder per 1. juni som chef for Arktisk Kommando og bliver i den forbindelse udnævnt kontreadmiral. Hans post i USA bliver overtaget af kontreadmiral Frank Trojahn, som i dag er chef for Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen (FKO).

Chef for Flyverkommandoen generalmajor Anders Rex – også kendt under pilotnavnet ERA – overtager samme dato Trojahns post i Udviklings- og Planlægningsstaben, hvorfor Flyvevåbnet altså skal på jagt efter en ny chef.

Stillingerne bliver slået op inden for kort tid

Tilsvarende fratræder generalmajor Michael Lollesgaard fra 1. juni sin stilling som chef for Hærkommandoen. I stedet skal han stå til rådighed for FKO’s planlægning af næste del af Nato Mission Iraq (NMI), som han overtager ledelsen af, når Per Pugholm Olsens chefperiode samme sted udløber i august. Lollesgaard udnævnes i den forbindelse til generalløjtnant.

Stillingerne som chef for Flyverkommandoen og chef for Hærkommandoen vil blive slået op inden for kort tid, skriver Forsvaret.

Forsvarschef Flemming Lentfer forklarer om den dominoeffekt, der danner grundlaget for rokaden:

»Rokaden skyldes, at stillingen ved Arktisk Kommando blev frigjort, efter generalmajor Kim Jesper Jørgensen tiltrådte som chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i december som min afløser. Med indsættelsen af Martin La Cour-Andersen som ny chef for Arktisk Kommando blev hans stilling frigjort, ligesom besættelsen af den således affødte, at stillingen som chef ved Udviklings- og Planlægningsstaben og efterfølgende, at stillingen som chef for Flyverkommandoen blev frigjort,« siger Flemming Lentfer og fortsætter:

»Derudover skulle findes en afløser for generalløjtnant Per Pugholm Olsen, når hans periode som chef for Nato Mission Iraq udløber til august. Med valget af generalmajor Michael Lollesgaard i den stilling er posten som chef for Hærkommandoen frigjort. Der er mange brikker, der skal falde på plads, når der skal laves større rokader. Jeg er meget tilfreds med den løsning, vi er nået frem til og har tiltro til, at det er stærke kræfter, der fremadrettet skal håndtere de respektive områder.«

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer