spot_img

Tjenestemænd på Grønland får ikke tvangsopkrævne pensionspenge retur

Danske tjenestemænd kom i 2018 i klemme i en grønlandsk lov om obligatorisk pensionsopsparing, som de skulle have været undtaget fra. Det er de siden blevet, men de berørte medarbejdere må fortsat se langt efter de indbetalinger, som blev trukket over skatten i 2018 og 2019, lyder det fra Grønlands skattestyrelse.

Det lysner, men der er mere at kæmpe for. Sådan kunne man opsummere situationen for små 200 danske tjenestemandsansatte medarbejdere i Grønland, efter at den grønlandske skattestyrelse har bekræftet, at de fra 2020 er undtaget fra loven om obligatorisk pensionsopsparing. Mens tjenestemændene med lovændringen ikke længere er underlagt loven, får de nemlig ikke...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Flemming Hougaard
Læser
Flemming Hougaard
23. marts 2021 14:52

For mig at se, så spiller FPS og FRS bold med hinanden. Citat “FRS er udførende i forhold til de administrative forhold omkring udbetaling af løn herunder indeholdelse af skat. Lønnen udbetales på baggrund af oplysninger fra FPS og skatten indeholdes på baggrund af dit skattekort”. Citat slut Jeg er blevet bedt om at vente FPS udmelding på området. Det har jeg gjort siden 9. februar. Jeg tog kontakt til skattestyrelsen i Grønland. De kunne oplyse at de opkrævne 6% i skat til tvungen pensionsopsparing skal indbetales af arbejdsgiveren. Hvor er pengene FPS eller FRS??????????? De står ikke på min konto endnu. De bliver IKKE forvaltet af CS-fonde, for de har ikke fået dem endnu. Hvorfor ikke?

Flemming Hougaard
Læser
Flemming Hougaard
23. marts 2021 16:16

Har nu også talt med CSFONDE. Skattestyrelseschef forsikrede at alt var i orden mht. beskatningen af arbejdsgiverbidraget og at der ikke er noget kompliceret i denne ordning. Det modsiges i CSFONDE, som fortæller at der skal ske en række af konteringer før alt er på plads.

Rasmus
Læser
Rasmus
8. marts 2021 19:56

Jeg forstår godt, at man skal respektere love og bekendtgørelser i det grønlandske selvstyre, men der en nem løsning på hele misæren. Staten eller Forsvaret betaler simpelthen kvit og frit ekstra løn til de pågældende medarbejdere svarende til indbetalingerne. Og ja, så får de mere i løn samlet set, men misæren skyldes også, at et dansk ministerium har fejlet og svigtet soldaterne, så det vil være helt fair. I øvrigt, så ville det også være sådan, at man fx ville løse det på enhver god arbejdsplads. Det er jo ikke soldaternes skyld, at andre ikke kan finde ud af det! Også mange penge kan der heller ikke være tale om, at man ikke kan finde en begrundelse for at særligt begrunde det.

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
8. marts 2021 15:11

Dette er desværre blot endnu et eksempel på, hvordan medarbejderne lades i stikken som følge af, at forsvarets egne interne regler og eller andre ministeriers regler ikke harmonerer. Og devicen har altid været fra FMN/FSV side, at problemer med andre danske myndigheder er en personlig ting imellem pågældende myndighed og medarbejderen, og at man fra FSV/FMN ikke vil blande sig – hvilket efterlader medarbejderen med hele kampen mod regler, som vedkommende ikke har en jordisk chance for at få ændret som enkeltperson.
At man fra Grønlands side tror, at man kan tilbageholde 6 procent af folks indtægt i to år er jo helt hen i vejret for disse tjenestemænd, især når man har indrømmet, at det var forkert og at man nu har ændret reglerne. Jeg ville blive en anelse knottet, hvis jeg havde betalt mellem 60-80.000 kr. til noget som viste sig at være forkert og fik at vide, at jeg kunne skyde en hvid pil efter at se dem igen.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
9. marts 2021 23:56

Du har ret – FSV/FMN har givet de stakler på Grønland mangen en sten i støvlen. På Færøerne var vi heldigvis forskånet for den slags chikanerier uanset om vi betalte dansk eller færøsk skat. Men man må vel gå ud fra de får pengene udbetalt når de bliver pensionerede ??
For år tilbage inden Grønlands Hjemmestyre overtog kystradioerne var det udstationeret telegrafister fra Telestyrelsen på dem, ligesom på de danske kystradioer. Problemet var her at når man var tjenestegørende (og tjenestemand) talte din tid på Grønland ikke med i din pensions anciennitet. Sgu underligt de ikke en gang for alle kan få banket hjemmestyret på plads, for det er vel ikke kun Forsvarets personel det går ud over politi og sundhedspersonale ryger vel også på den !

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
10. marts 2021 8:02

Og løsningen er jo nem i mine øjne, udstationer dem på lige vilkår med de andre statsudsendte til NATO/Europol/Eurojust osv. Skattepligtig i Danmark og udetillæg mv.