spot_img

USA’s genfundne interesse i Arktis er en gylden mulighed for Danmark

USA fik under Trump-administrationen øjnene op for Arktis’ sikkerhedspolitiske betydning for stormagtsrivaliseringen med Rusland og Kina. Det øgede fokus på regionen kan udfordre Danmark, men samtidig også give mulighed for at blive dagsordenssættende, konkluderer forskere i en ny rapport fra Center for Militære Studier.

Arktis har de seneste år fået en stadig mere prominent placering på den sikkerhedspolitiske dagsorden i USA. Det er sket i takt med, at man politisk og militært i stigende grad er blevet bevidst om russiske og kinesiske interesser i regionen og på den strategiske betydning af en tydelig tilstedeværelse.

Amerikanernes interesse i Arktis stiller Danmark...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer