spot_img

Jeppe Kofod: »Vi skal kunne bidrage med mere også i forhold til det militære«

INTERVIEW: Det er en forkert tankegang, at Europa i mange år har villet have USA til at løse vores egne sikkerhedspolitiske udfordringer. Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod til OLFI og Radio4 og varsler, at Danmark vil styrke sine militære kapaciteter og investere mere bredt i sikkerhed bl.a. gennem EU. Danmark skal være en god partner til USA, siger han.

Det kan godt være, at den nye amerikanske administration med præsident Joe Biden i spidsen har anlagt en mere forsonlig linje over for Danmark og sine europæiske allierede end sin forgænger. Men presset på at få Danmark og de øvrige europæiske Nato-lande til at øge forsvarsbudgetterne ligger fast. Danmark og Europa skal...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
2. marts 2021 0:37

Et bredere samarbejde om sikkerhedspolitiske spørgsmål, er altid godt at tilstræbe.
Men at forvente en løsning på noget som helst i EU regi, må ud fra erfaringerne nærmest anses som værende ønsketænkning, hvis ikke direkte naivt…

EU’s evne til at tage vidtrækkende sikkerhedsbeslutninger er nærmest ikke eksisterende, henset det faktum at en del medlemslande stadig har tætte økonomiske interesser med Rusland.
Og når økonomien presses hos disse medlemmer, ryger solidariteten hurtigere end kreditværdigheden hos Klaus Riskær Pedersen.
Læg der til Frankrigs evige stræben efter at sætte egen “storhed” før end alle andre hensyn, sammen med Tysklands evige frygt for at engagere sig militært, hvem tror så på at EU er i stand til at blive enige om løsninger, som virkeligt rykker noget?

En fjernelse af vores Forsvarsforbehold, vil betyde en udvanding af vores evne til at kæmpe. Dette da midler som for nuværende og på sigt allokeres til opfyldelse af vores forpligtelser over for NATO, i fremtiden også skal dække en eventuel indsats i EU regi.

Der er vel ingen der er så naive at tro, at der vil blive bevilget ekstra midler til løsningen af EU opgaver?