spot_img

Ærlig forsvarschef: Danmark kan ikke forsvare sig selv

INTERVIEW: Skulle det komme til en væbnet konflikt, er dansk forsvar helt og aldeles afhængig af hjælp fra vores alliancepartnere i Nato. Det fortæller forsvarschef Flemming Lentfer, som samtidig erkender, at vi heller ikke har tilstrækkeligt med ammunition på lager til hverken fly, fregatter eller fodfolk. Nato har ret i sin kritik, siger han og slår fast, at der er mørke skyer i horisonten.

Det kan være svært at forestille sig, når den seneste krig i Danmark foregik for over 75 år siden. Men nu har de fleste krige og væbnede konflikter det med at begynde, uden at nogen for alvor havde forudset katastrofen. Dét er årsagen til, at lande har militære styrker, som løbende...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
16. februar 2021 19:01

Man ønskede et interview med Forsvarschefen.
Desværre måtte man nøjes med Styrelseschefen…

Der er absolut INTET substans i de svar der bliver givet!
FC er utroligt godt politisk skolet. Så meget at det nærmer sig det komiske.

Rasmus
Læser
Rasmus
16. februar 2021 14:13

Fint, interview. Mon ikke, at den nye forsvarschef kan overraske positivt, når det kommer til stykket? Han kan i hvert fald næsten ikke andet med udgangspunkt i vinklingen på olfi.dk.

Tired
Læser
Tired
16. februar 2021 15:18
Svar  Rasmus

Det er sgu ikke meget Kriger i ham… Bramsen har så meget fingre oppe i dukken, at han ikke engang tør sige, hvilke mærke hans bil er…

Rasmus
Læser
Rasmus
16. februar 2021 16:40
Svar  Tired

Nu tænker jeg ikke, at det er mangel på mod, at han ikke vil afsløre sine tyske bilmærker, men jeg forstår godt hvad du mener. Netop derfor er min påstand også, at det ikke var gået med en rigtig “kriger” da det historisk set er gået galt med samarbejdet med tidligere ministre. Forsvarschefen skal i dag både kunne samarbejde med ministeriet og folketinget, og kunne varetager rollen som forsvarschef overfor soldaterne. Denne gang har man så valgt en chef som har styrken ved det første, men også har forståelse for det andet som firestjernet general. Må de rigtige krigere ikke godt sidde på et niveau under forsvarschefen? Og tænker, at Flemming også skal have lov at bevise sit værd også bedømmes på resultaterne, så kan vi drøfte om et par år om det er gået værre eller bedre end hans forgængere.

Tired
Læser
Tired
16. februar 2021 17:08
Svar  Rasmus

okay hørt, Men jeg ser desværre FC, Som presseofficer hos den nuværende Regeringen.