spot_img

Dansk Folkeparti opfordrer statsministeren til at fyre Trine Bramsen

Den er helt gal med tilliden til forsvarsminister Trine Bramsen, mener Dansk Folkeparti. Partiet har på et gruppemøde besluttet at skærpe tonen og direkte opfordre statsminister Mette Frederiksen til at fyre sin forsvarsminister, som ifølge forsvarsordfører Søren Espersen bærer det fulde ansvar for den aktuelle tillidskrise.

Officerskorpsets tillid til forsvarsminister Trine Bramsen er nu så lav, at Mette Frederiksen må skride til handling. Det mener Dansk Folkeparti, hvis forsvarsordfører Søren Espersen i en video på Facebook giver udtryk for, at hverken han eller partiet længere kan se Trine Bramsen fortsætte på posten som forsvarsminister.

»Vi har i Dansk Folkeparti haft gruppemøde her til morgen (torsdag, red.), og der har vi diskuteret forholdet mellem forsvarsministeren og Forsvarskommandoen og alle de danske officerer. Den er helt gal. Man kan ikke sige, at samarbejdet på nogen måde er tillidsfuldt og ordentligt. Derfor mener vi faktisk, at det er på tide, at statsministeren overvejer at udskifte forsvarsministeren med en anden,« siger Søren Espersen i videoen.

Ifølge Søren Espersen ligger ansvaret for den igangværende mediestorm alene ved forsvarsministeren, der er kommet i strid modvind for blandt andet at omtale forsvarschef Flemming Lentfer som styrelseschef og for at have insisteret på at sidde med ved hans tiltrædelsesinterview med Ritzau – et interview, der endte med at gå helt skævt. Senest har fem faglige organisationer og foreninger i en kommentar i Berlingske rettet en skarp kritik mod Trine Bramsen, som de beskylder for at skabe mistillid gennem sin detailstyring af både Forsvarets og forsvarschefens eksterne kommunikation.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

»Hvis ikke der er fuldstændig orden og god atmosfære og tillid mellem forsvarsministeren, Forsvarskommandoen og Danmarks officerer, så går det her ikke. Vi mener i Dansk Folkeparti, at det i høj grad er forsvarsminister Trine Bramsen, som har det fulde ansvar for det, der er sket, med en række uheldige udtalelser fra hendes side,« siger Søren Espersen, inden han afslutter videoen med statsminister Mette Frederiksen som adressat:

»Så det er vores opfordring til statsministeren: Kig dig om efter en ny forsvarsminister. Det her kan ikke fortsætte.«

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
ottochristensen
Læser
ottochristensen
15. februar 2021 16:05

Den nuværende Forsvarsminister har overtaget et ansvarsområde, hvor det gennem de sidste 15 er afsløret utallige skandaler og bedrageriske forhold i forsvarets øverste ledelseslag.

Der burde være fuld forståelse for, at Trine Bramsen ønsker indsigt og styring af sit område, for herved at undgå fortsættelse af tidligere tiders slendrian og misbrug af offentlige midler.

At enkelte personer i forsvaret føler sig ilde tilpas ved de nye vinde som blæser i organisationen, er om ikke forståeligt, så forventeligt.

Forsvarsloven udstikker retningslinjer for Forsvarsministerens og Forsvarschefen roller hvor:
§ 9- Forsvarsministeren er højeste ansvarlige myndighed for forsvaret.
og
§ 11- Forsvarschefen har efter Forsvarsministerens nærmere bestemmelse kommandoen over hæren, søværnet og flyvevåbnet.

https://danskelove.dk/forsvarsloven

Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
15. februar 2021 21:02

Kære Otto, dejligt du interesserer dig for Forsvaret, velkommen til! Da du er helt ny, og dermed spejlblank, vil jeg lige give dig et hint: Korrumperingen, styrelserne, manipulationen af politikerne og spin er en funktion af det vulgær-liberale “virksomhedsparadigme” og djøficeringen, der er sket siden midt i 1990erne. Da minister Bramsen erklærede, at hun ville et opgør med det skidt og alle de skandaler opløsningen af fagkighed og ansvar medfører, blev hun mødt med stor velvilje i Forsvaret. Da hun senere skiftede holdning, og ville fortsætte djøficeringen, var skuffelsen voldsom blandt soldaterne og glæden stor blandt hendes ligepersoner i toppen af systemet. Overrasket? Læs, lyt, undersøg, tænk. Mh Jeppe

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
15. februar 2021 8:09

Søren Esbersen, nu består forsvaret af mange andre end Officerskorpset som du skriver.
Jeg synes det er at nedgøre disse andre grupper af medarbejdere, jeg kender en hel del, som både kan tænke-planlægge og udføre godt arbejde.

Og især efter disse nye officersuddannelser er indfødt, så er kvaliteten da ikke ligefrem steget.

Men jeg giver dig ret, hun skal bare ud og tælle flasker i føtex, der modsiger maskinen hende ikke.

Rasmus
Læser
Rasmus
13. februar 2021 9:57

DF og flere andre borgerlige partier er med i det forsvarsforlig som gør Forsvaret til en “almindelig” styrelse, så de borgerlige bør måske ikke komme for godt i gang med at kritisere at forsvarsministeren kalder forsvarschefen for en styrelseschef, og behandler ham sådan, så bliver hykleriet lidt for tykt. Hvis jeg må tillade mig at bringe debatten tilbage på sporet, som jeg ser det, så skal fokus være på hvad Forsvarets rolle og opgaver skal være og at løfte Forsvarets budget til 2 % af BNP, og det er netop derfor, at forsvarsministerens anden udtalelse om, at vi ikke er modne til en debat som i Norge faktisk er mere stødende, fordi det er et politisk motiveret forsøg på at stække den offentlige forsvarsdebat i Danmark, så man “efter min fortolkning” kan slippe af sted med at bruge færrest mulig penge på forsvar.

M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
13. februar 2021 1:33

Hvor var denne “bekymring” da den tidligere Forsvarsminister bakkede fuldt op om den forrige Forsvarschef, og hans “analyse” af sagen om den tidligere hærchef?
Burde DF ikke den gang have krævet en uvildig undersøgelse af forholdene i Forsvaret? Eller FMs afgang da sagen viste sig at have substans?
Men hvad fik vi? Total radiotavshed!!!

Søren Espersensen opslag er helt på højde med andre opslag fra DF, hvor man ser dem i medierne, kræve hårdere straffe for forbrydelser. Forbrydelser som DF selv har været med til at lovgive om, i alle de år hvor de var parlamentarisk grundlag for den tidligere regering.

Endnu en gang er vi vidne til “gidseltagningen” af den vigtige debat der foregår om Forsvaret for nuværende, blot for at appellere til nuværende og potentielle vælgere.

Hvis der skulle herske tvivl om hvorfor debatten vedrørende Forsvaret, og ikke mindst de seneste års katastrofale forhold i Forsvaret, er endt hvor den er, så skyldes det primært for meget fokus fra politikerne på deres egen profilering, frem for Forsvarets tarv!