Dansk Folkeparti opfordrer statsministeren til at fyre Trine Bramsen

5
Søren Espersen og Dansk Folkeparti opfordrer nu statsminister Mette Frederiksen til at skifte ud på forsvarsministerposten. Screendump: Dansk Folkeparti

Den er helt gal med tilliden til forsvarsminister Trine Bramsen, mener Dansk Folkeparti. Partiet har på et gruppemøde besluttet at skærpe tonen og direkte opfordre statsminister Mette Frederiksen til at fyre sin forsvarsminister, som ifølge forsvarsordfører Søren Espersen bærer det fulde ansvar for den aktuelle tillidskrise.

Officerskorpsets tillid til forsvarsminister Trine Bramsen er nu så lav, at Mette Frederiksen må skride til handling. Det mener Dansk Folkeparti, hvis forsvarsordfører Søren Espersen i en video på Facebook giver udtryk for, at hverken han eller partiet længere kan se Trine Bramsen fortsætte på posten som forsvarsminister.

»Vi har i Dansk Folkeparti haft gruppemøde her til morgen (torsdag, red.), og der har vi diskuteret forholdet mellem forsvarsministeren og Forsvarskommandoen og alle de danske officerer. Den er helt gal. Man kan ikke sige, at samarbejdet på nogen måde er tillidsfuldt og ordentligt. Derfor mener vi faktisk, at det er på tide, at statsministeren overvejer at udskifte forsvarsministeren med en anden,« siger Søren Espersen i videoen.

Ifølge Søren Espersen ligger ansvaret for den igangværende mediestorm alene ved forsvarsministeren, der er kommet i strid modvind for blandt andet at omtale forsvarschef Flemming Lentfer som styrelseschef og for at have insisteret på at sidde med ved hans tiltrædelsesinterview med Ritzau – et interview, der endte med at gå helt skævt. Senest har fem faglige organisationer og foreninger i en kommentar i Berlingske rettet en skarp kritik mod Trine Bramsen, som de beskylder for at skabe mistillid gennem sin detailstyring af både Forsvarets og forsvarschefens eksterne kommunikation.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

»Hvis ikke der er fuldstændig orden og god atmosfære og tillid mellem forsvarsministeren, Forsvarskommandoen og Danmarks officerer, så går det her ikke. Vi mener i Dansk Folkeparti, at det i høj grad er forsvarsminister Trine Bramsen, som har det fulde ansvar for det, der er sket, med en række uheldige udtalelser fra hendes side,« siger Søren Espersen, inden han afslutter videoen med statsminister Mette Frederiksen som adressat:

»Så det er vores opfordring til statsministeren: Kig dig om efter en ny forsvarsminister. Det her kan ikke fortsætte.«

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer