spot_img

Ejendomsstyrelsen og ISS skal forhandle om mulig afbrydelse af udskældt aftale

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Efter lang tids ballade om mangelfuld rengøring, cafeteriemad og arealpleje, kan ISS være på vej ud ad døren. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal nu forhandle med koncernen om mulighederne for at afbryde samarbejdet, fortalte forsvarsminister Trine Bramsen (S) onsdag på et samråd i Forsvarsudvalget.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse får nu mandat til at forhandle om en mulig afbrydelse af det udskældte facility management-samarbejde, som man indledte med ISS for godt tre år siden. Det fortalte forsvarsminister Trine Bramsen (S) på et samråd i Forsvarsudvalget onsdag.

»Faktum er, at den nuværende kontrakt med ISS er nødlidende. Forsvaret får ikke ordentlig service og leverancer, og det går udover vores soldater, civile og frivillige, der hver dag går på arbejde for at levere danskerne tryghed og sikkerhed,« citerer Fagbladet 3F forsvarsministeren for at udtale under samrådet.

Artiklen fortsætter under playeren med samrådet fra Folketingets Forsvarsudvalg …

Kort efter samrådet supplerede ISS med sin egen pressemeddelelse:

»ISS Facility Services A/S og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vil snarest muligt indlede forhandlinger om et eventuelt ophør af den eksisterende servicekontrakt mellem ISS og Forsvaret, og et forhandlingsforløb er aftalt. Dette sker på baggrund af det forhandlingsmandat, som forsvarsminister Trine Bramsen i dag har oplyst om til Folketingets Forsvarsudvalg,« skriver ISS.

»Ærgerligt, at vi er nået hertil«

Facility management-aftalen mellem ISS og ejendomsstyrelsen var den største licitationsaftale i danmarkshistorien, da den blev indgået i 2017. Aftalen trådte i kraft i februar 2018, men blev aldrig nogen succes. Tværtimod gav ISS’ opgaveløsning anledning til voldsomme protester over manglende rengøring, trist og kedelig mad og vedligeholdelse og arealpleje under vanlig standard.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse om soldaternes klager over klam mad, dårlig rengøring og manglende service …

Utilfredsheden i geledderne førte i september sidste år til oprettelsen af Facebook-gruppen “Til kamp mod ISS”, som samlede på vidnesbyrd om fejl og mangler på tjenestestederne og hurtigt tiltrak sig opmærksomhed fra presse og politikere. Siden vakte det furore, at antallet af brugerklager var eksploderet i aftalens løbetid, og at der kunne drages alvorlig tvivl om, hvorvidt aftalen overhovedet har givet den tilsigtede besparelse.

Læs også: »Vi fejlede, da vi skrev under på kontrakten«

Facility management-aftalen løber indtil videre frem til 2024, men kan med gårsdagens udmeldinger nå sin slutning længe inden da. Der er fortsat – i hvert fald i teorien – den mulighed, at samarbejdet fortsætter. I hvert fald taler begge aftalens parter om “et eventuelt ophør”. ISS har dog tidligere i forløbet selv tilbudt ejendomsstyrelsen en vej ud af aftalen.

»Selv om det er ærgerligt, at vi nået hertil, så er vi tilfredse med, at der nu er kommet et mandat til at påbegynde forhandlingerne. Vi vil indgå konstruktivt i forhandlingerne med det formål at opnå en løsning, der er til gavn for alle parter, herunder ikke mindst vores nuværende medarbejdere i Forsvaret, der arbejder ihærdigt for at levere en god service hver dag,« siger Simon Kaiser, der er Head of Group Business Transformation i ISS. 

Andre læste også

Helhedsansvar – ja, men hvordan?

DEBAT. Ikke alt var fryd og gammen "i gamle dage", selvom stærke stemmer i forsvarsdebatten godt kan give det indtryk. Det er derfor også farligt at stirre sig blind på, at den eneste mulighed for at bringe Forsvaret tilbage på fode er strukturen fra før 2014, mener oberstløjtnant Flemming...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer