spot_img

Balladen om Bramsen splitter Forsvarets faglige organisationer 

BLOG: Uroen om forsvarsminister Trine Bramsens (S) ledelsesform og hendes behandling af forsvarschef, Flemming Lentfer, splitter ikke bare partierne på Christiansborg, men også forsvarets fagforeninger. HKKF støtter som fagforening for konstablerne i Hæren forsvarsministeren både i ord og økonomi.

I en debatartikel i Berlingske onsdag opfordrede formændene for hovedparten af de faglige organisationer i Forsvaret i fællesskab ministeren til at lægge sin stil om. De advarede mod ministerens “​detaljeorienterede styring af Forsvarets og Forsvarschefens eksterne kommunikation, herunder kommunikationen med offentligheden.”

Departementet har i årevis forøget sin...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

13 KOMMENTARER

guest
13 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Annette
Læser
Annette
9. marts 2021 10:36

Det er en lidt ensidig kritik af Tom Block. Jeg hørte ham interviewet på P1, hvor han havde nogle ret fornuftige argumenter for ikke at skrive under, som ikke havde noget med partipolitik at gøre.

M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
13. februar 2021 1:17

Det er noget bemærkelsesværdigt at døbe sin artikel “Balladen om Bramsen splitter Forsvarets faglige organisationer”…

Efter de første linjer i artiklen, er resten kun en oplistning af situationen i HKKF, og redegørelse for deres støtte til S.
Læg der oven i, at artiklens forfatter selv stiller op for Venstre.
Resultatet er en artikel som i det kommende år, vil kunne læses i hvilket som helst lokalblad når valgkampen til kommunalvalget for alvor tager fart.
Artiklen fortæller på intet tidspunkt om hvad der reelt gør at de forskellige organisationer ser forskelligt på tingene. Forfatteren citerer kun fra tidligere artikler og bruger det som grundlag for angrebet på HKKF´s medlemmer.
Uanset om man er enig eller ej, så er det vel i sidste ende HKKF´s medlemmer som bestemmer hvor meget det betales i kontingent og hvad dette bruges til.
Hvis medlemmerne er utilfredse har de jo alle muligheder for at ændre tingene, på deres generalforsamling.

Jeg kan for min død ikke se, at artiklen har andet formål end at spille endnu mere partipolitik ind i en i forvejen betændt debat, som for nuværende ødelægger et Forsvar der allerede gisper efter adskillige møgsager.

Forsvaret, dets ansatte og dets opgaver, er alt for vigtige til at tilfældige individer med politiske ambitioner bør bruge dette som en kampplads!
Og det gælder lige fra ministeren til den yngste konstabelelev med en potentiel politiker i maven.

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
12. februar 2021 8:43

God artikel Christian – jo mere klarhed vi kan få over hvad der egentlig foregår, jo bedre. Også selvom det måske nogen gange er kontraproduktivt i første omgang.

KB Andreasen
Læser
KB Andreasen
11. februar 2021 19:12

Det er bemærkelsesværdigt at over 90% af HKKF’s medlemmer betaler partistøtte, og størstedelen er sikkert uvidende herom på trods af HKKF hævder at det bliver gjort klart ved indmelding. Som ung konstabelelev fik jeg bare stukket en indmeldelsesblanket i hånden; “Værsgo, udfyld, aflever!”

Min oplevelse var at holdningen til HKKF var, at ved personalesager og sikre “vindersager” kunne HKKF være ganske slagkraftige, men når den kom til overenskomst, løn, tillæg m.v. samt andre tungere politiske sager, så manglede der engagementet i samligning med deres søster organisationer.

Især under ISAF udsendelserne oplevede jeg stigende utilfreds med HKKF vilje til at kæmpe for større anerkendelse til konstabelgruppen, i form af tillæg, bonus højere løn osv. jeg vil endda påstå at mange anså HKKF som direkte vattede. Samtidig skulle man samtidig opleve nogle tillidsmænd der opførte sig som en arbejder der lige var trådt ud fra B&W i 60’erne.

Senere skiftede jeg til Søværnet og dermed CS, og min oplevelse var straks, at her blev der passet noget bedre på medlemmerne end i HKKF, det var ikke kun flotte ord fra formanden!
Når jeg snakkede med andre hærfolk som også havde skiftet værn, var det samme oplevelse de havde.

Når alt det er sagt, så er det 5 år siden jeg forlod Forsvaret og meget kan have ændret sig, ligesom at min hukommelse kan have lagt lidt til og trukket lidt fra nogle steder i mine oplevelser.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
11. februar 2021 15:47

Jamen så kom katten ud af sækken med Brøndums artikel. Det drejer sig åbenbart om, at kredse i Forsvarets organisationer ikke tåler en socialdemokratisk minister. Ellers ville den økonomiske støtte til Socialdemokratiet, medlemsskab af LO osv. jo være irrelevant. Det er jo ikke HKKF formandens synspunkter, der argumenteres imod.
Jeg synes godt nok også, det var en kunstig diskussion, når arbejdsgiver er ministeren , og arbejdstager civilt betegnes direktøren/styrelseschefen/Forsvarschef og fagligt militært er general, og dermed forventes at blive adlydt af sine soldater i kommandostrukturen, og af personer i den struktur ses som den øverste chef – som generaler jo er, og det er ham, man kæmper for som repræsentant for det danske demokrati.

Jan Rene
Læser
Jan Rene
11. februar 2021 20:00

Wedell Christensen
Jeg mener ingen disrespekt, men jeg kan ikke helt finde ud af, hvad du egentlig mener i dit skriv?

Men okay: hvorfor er det en kunstig diskussion? Personellet derude opfatter det jo som dybt problematisk, at FM opfatter FC som kun en styrelseschef?!

Han skal jo ikke kun drifte organisationen, men også sende folk ud og slå ihjel, og helt bevidst udsætte sine soldater for risikoen for død og lemlæstelse?!

Mig bekendt kan kun Rigspolitichefen svagt sammenlignes hermed. Jeg tvivler på, at medarbejderne i feks Skat vil lade sig slå ihjel for deres Styrelseschef.

Og så det med at vi i Danmark ikke er modne til at have en forsvarsdebat? Modne i forhold til hvilket niveau? Bestemt af FM eller hvem skal afgøre, hvornår vi er voksne nok?

Jeg syntes faktisk godt om Trine Bramsen i starten, og det kan heller ikke være nemt at overtage et Excel helvede efter Excelmesteren pr excellance Claus Hjort Frederiksen – den nok ringeste FM i mands minde (og det siger ikke så lidt)

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
11. februar 2021 22:09
Svar  Jan Rene

Det er stadig en fuldtonet/firestjernet general, der sender folk ud. Og som personalet kan identificere sig med. De kender jo gradstegnene, og det er det, der tæller. For personalet er generalen deres højeste chef.
At gå op i diverse funktionsbetegnelser, der ændres med kulturudviklinger giver ikke personalet et tættere menneskeligt eller professionelt forhold til ham, end når han er general. Derfor er diskussionen kunstig, da den er uden reel substans andet end den som pressen og politikere med deres medløbere giver den. Og det er sagligt set ingen substans. Det er ordrige udsagn fra det, der ofte kaldes “Kommentariatet”.
De øvrige “stunts” fra ministeren vil jeg ikke kommentere her – det kræver en mere detaljeret samtale (ikke interview) med ministeren. Mig bekendt har vi i Danmark diskuteret forsvarspolitik i generationer, og jeg har fx. altid oplevet, at forsvarschefer i embedet har sagt, at Danmark har et troværdigt forsvar. Enkelte har så ytret noget andet efter de forlod posten. Der er altså også et giftigt politisk aspekt i hele emnet og den aktuelle diskussion.

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
12. februar 2021 8:42

Kære begge to.
Nu er det jo altså ikke forsvarschefen, der træffer beslutning om at udsende soldater, men et samlet folketing (eller ihvertfald et flertal heri).
Jeg tror heller ikke, at der er en eneste soldat i det danske forsvar, der tager ud for at slås for forsvarschefen – nej, de gør det for Danmark og de danske værdier. Og når man så står midt i suppedasen, så slås man for ham, der står ved siden af en, for at sikre at alle kommer hjem igen.
At forsvarschefen er den øverste militære chef, det burde der ikke være tvivl om, og ja han er også en styrelseschef – omend af en særlig karakter, idet hans styrelse forventes at fungere, når resten af samfundet ikke længere fungerer. Så derfor nytter det ikke noget, at der sås tvivl om hans funktions autoritet.
Om HKKFs medlemmer er glade for at støtte Socialdemokratiet eller ej, det må de jo finde ud af og evt. stemme med fødderne og løbe over i CS eller vælge en anden hovedbestyrelse/formand. I mine øjne burde alle fagforeningerne være politisk neutrale og kun varetage deres medlemmers tarv.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
12. februar 2021 14:50

Ganske rigtigt. Og dit svar viser med al tydelighed, hvor “vinklet” hele debatten er.

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
15. februar 2021 8:27

Kære Wedell, jeg forstår ikke hvad du mener med at mit svar er med til at “vinkle” debatten – det var ihvertfald ikke min intention.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
15. februar 2021 9:50

Hej Garder….nej, dit svar er korrekt – men resten af debatten beskæftiger sig med noget andet, fordi der er politisk interesse i en anden vinkel. Det er det jeg ovenfor mener bliver “giftigt”.

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
15. februar 2021 9:56

Ok, og tak. Jeg synes du kommer med nogen meget valide pointer i dine indlæg – jeg er blot bange for, at vi alle taler for døve ører.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
15. februar 2021 10:45

Ja, vi kommenterer jo i et nichemedie, og vore bemærkninger bliver jo så subniche. Det er jo betingelserne, når man ikke er kendt politiker eller i øvrigt i kommentariatet. Men man har pligt over for sig selv at sige sin mening og om muligt at indhente øvrig viden. Reoretisk er det det, et demokrati lever af og er bedre for samfundsudviklingen end et diktatur. (Det var vist lidt helligt udtrykt).