spot_img

Et stærkt ledelsesteam

ANALYSE: Med valget af Flemming Lentfer som ny forsvarschef ønskede Trine Bramsen at signalere, at hun som forsvarsminister tegner både Forsvarsministeriet OG Forsvaret udadtil. Men hendes magtdemonstration, manglende selverkendelse og aggressive adfærd har udstillet hende som en af regeringens svageste ministre uden meget forståelse for det område, som hun er sat i spidsen for.

For lidt over et år siden vandt Trine Bramsen en del respekt. Som helt ny minister uden videre forudsætninger på området kom hun efter et halvt i stolen på alles læber. Det var, da skandalen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i december 2019 rullede og for første gang i den unge...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
ottochristensen
Læser
ottochristensen
8. februar 2021 17:27

For snart 12 år siden havde Berlingske en artikel: “Kampen om æren” af Christian Brøndum. Indlægget i Berlingske beskæftiger sig med hvorledes forsvarsledelsen fabrikerede falsknerier, løj og fortav om en jægersoldats bog.

Otte forsvarsministre og seks forsvarschefer, og et utal af skandaler senere, befinder det danske forsvar sig stadigvæk i dyb krise. Der er tilsyneladende ikke taget ved lære af tidligere tiders slendrian og laden stå til. Christian Brøndum afslutter sit indlæg med en helt uberettiget optimisme:

“Når Forsvarets krise engang er drevet over, kan den måske blive anledning til et kritisk eftersyn af virksomhedskulturen i stabene. Hvad er det for en adfærd og moral man belønner, og hvad er det, man straffer?”

https://www.berlingske.dk/samfund/kampen-om-aeren

Rasmus
Læser
Rasmus
7. februar 2021 19:31

Fin leder, men jeg har sagt det før og siger det gerne igen. Jeg synes, at det er at gå for meget op i forsvarsministerens person og beslutningsansvar, når sagen kan bære argumentet frem. Prøv at byt “Trine Bramsen” ud med “Regeringen”, så giver lederen mere mening set fra min stol. Og det nytter derfor heller ikke en tøddel at skifte ministeren ud eller blive uvenner med hende, fordi man ikke kan lide “Regeringens” linje. Og selvfølgelig skal man prøve at påvirke linjen, så hvis analysen er, at det er en fordel at gå efter ministeren så held og lykke med det. Det er dog ikke indenfor mine analytiske evner at vurdere om det er en vindende strategi.