spot_img

Ritzaus chefredaktør går i rette med forsvarsminister om dobbeltinterview

INTERVIEW: Forsvarsministeren gengiver ikke Ritzau-journalists opførsel korrekt, når hun i samråd kalder ham ”uvorn” og ”ubehøvlet” under et dobbeltinterview sammen med forsvarschefen i december. Det siger Ritzaus chefredaktør, som heller ikke mener, at dobbelt-interviewet på forsvarsministerens kontor kørte ”helt af sporet”. Det gjorde det ifølge ham først bagefter.

Sjældent har et interview fået så meget omtale som Ritzau-journalist Thomas Hees dobbeltinterview med forsvarschef Flemming Lentfer og forsvarsminister Trine Bramsen (S). Torsdag var forsvarsministeren kaldt i samråd om interviewet, der fandt sted den 1. december på forsvarsministerens kontor sammen...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Rasmus
Læser
Rasmus
5. februar 2021 11:13

Jeg deler Ritzaus vurdering af interviewet. Der er sket en kedelig misforståelse mellem journalist og ministeriet om præmissen for interviewet. Det er ikke mere i det, end det, og det skal ministeriet blive bedre til at håndtere fremover. Olfi lægger for mig at se måske også lidt for meget vægt på personerne Trine og Flemming i artiklerne, og det er ikke nødvendigt (selvom det er forståeligt), da der er rigeligt at komme efter i de helt principielle drøftelse omkring præmissen og forsvarschefens rolle og udtalelser. Det er en svær balancegang, fordi der også er mange følelser på spil for mange ansatte i forsvaret.