spot_img

Bramsen i samråd: Danmark er ikke moden til en forsvarsdebat som i Norge

Trine Bramsen (S) blev på torsdagens samråd i Forsvarsudvalget bedt om at forholde sig til kritikken af sin ageren i forbindelse med et mislykket dobbeltinterview med en Ritzau-journalist og for sin brug af termen ”styrelseschef for Forsvaret”. Ministeren afviste kritikken og rettede skytset mod pressen – ikke mindst mod OLFI.

Forsvarsminister Trine Bramsen er havnet i strid modvind efter sit famøse Ritzau-dobbeltinterview med forsvarschef Flemming Lentfer, som hun siden har givet titlen ”styrelseschef for Forsvaret”. På sociale medier har ministerens ønske om at sidde med ved Flemming Lentfers tiltrædelsesinterview med Ritzau ført til undren og kritik fra både...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
5. februar 2021 8:49

meget mærkeligt… men hvor fanden er mit indlæg? offer for censur? ups. her var det sør´me nogen havde lagt det i køkkenskabet “Møder man op og tager en halv time af min tid og opfører sig ubehøvlet, så bliver det påpeget,« sagde ministeren på samrådet.” ved du, mutter fit, at du arbejder for os, det nytter ikke du bliver tøsesur fordi du ingen spørgsmål får, interviewet var med FC, og fordi du plagede, er socjalmokrat og dame, fik du lov at deltage, hold nu din mund, det ville klæde dig

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
5. februar 2021 8:29

Jeg tror, at ministeren har fuldstændig ret – vi er ikke modne til en sådan debat. Men manglen på modenhed til en offentlig debat ligger efter min opfattelse her kun hos politikerne – eller måske kun hos den siddende regering. Det virker som om andre partier, inklusive forsvarskritiske partier er mere end villige til at tage en offentlig og åben debat.

Michael Guy Diemar
Læser
Michael Guy Diemar
4. februar 2021 18:14

Når Forsvarsministeren udtaler, at Danmark ikke er moden til en Forsvarsdebat efter norsk model, er det nok mere et udtryk for, at man ikke ønsker faglighed ind i forsvarsdebatten. Det er meget sørgeligt.
Forhåbentlig kan ministerens udtalelse ansporer endnu flere ansatte i Forsvaret til at deltage i debatten. I min verden er journalisterne alene katalysatorer for at få historien frem, mens det er mennesker ude i samfundet der skaber historien. Det er således skudt helt forbi, når der skydes på medierne i denne sammenhæng.
Hvis ikke ansatte i Forsvaret, der ultimativt sætter livet på spil for danske interesser, skal deltage i den forsvarspolitiske debat, så ved jeg ikke hvem der skulle tilføre noget fagligt funderet saglighed. Hvis regeringen skulle have glemt det, så er Forsvarets ansatte også borgere i det danske samfund, og dermed ministerens arbejdsgiver. Det giver os, alene af den grund, al ret til at blande os i debatten. Umiddelbart kan det jo sammenlignes med lærere der ikke må blande sig i uddannelsesreformen eller læger og sygeplejersker der ikke må blande sig i sundhedspolitiske spørgsmål.

Rasmus_Karlsen
Læser
Rasmus_Karlsen
4. februar 2021 18:03

Styrelseschef for Forsvaret!

I bagklogskabens ulideligt klare lys var det muligvis ikke verdens bedste ide med en Pentagon-model i lille Danmark. Man aner, at det strategiske apex er næsten fuldstændigt politiseret og det giver grobund for potentielle katastrofale dispositioner i fremtiden, hvad fx angår strategisk valg ud i kapacitetsanskaffelser eller udsendelser.

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
4. februar 2021 17:56

Jeg er målløs, over denne halvkommunist vi har som forsvarsminister. Og jeg vil til enhver tid stå ved, det jeg har skrevet tidligere.
Bliver jeg beordret til parade med hende, så vender jeg min ryg og røv, mod hende når hun passerer.
Jeg fatter simpelthen ikke dette kvinde menneske, som ikke har fattet en brik af forsvaret.

Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
4. februar 2021 16:22

“Møder man op og tager en halv time af min tid og opfører sig ubehøvlet, så bliver det påpeget,« sagde ministeren på samrådet.” ved du, mutter fit, at du arbejder for os, det nytter ikke du bliver tøsesur fordi du ingen spørgsmål får, interviewet var med FC, og fordi du plagede, er socjalmokrat og dame, fik du lov at deltage, hold nu din mund, det ville klæde dig