spot_img

Forsvarsministeriet afslog mulig løsning på facility management-problemer

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og ISS var i efteråret angiveligt tæt på at nå til enighed om en løsning på problemerne med den udskældte facility management-aftale. Ministeriet gav imidlertid ikke fungerende styrelseschef Bjørn Bisserup det nødvendige mandat til at indgå en hensigtserklæring, skriver DR.

Forsvaret kunne med al sandsynlighed være sluppet ud af den uhyre upopulære facility management-aftale med ISS, hvis ikke Forsvarsministeriet havde sat bremsen i. Det fremgår af en sagsfremstilling, som ISS har sendt til Forsvarsministeriet, og Danmarks Radio efterfølgende har fået udleveret.

På et samråd i Forsvarsudvalget den 27. november sidste år kom det frem, at ISS havde tilbudt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse at købe sig ud af aftalen for et tocifret millionbeløb, og DR kan nu fortælle, at dialogen ifølge ISS var så fremskreden, at en løbende hjemtagelse af facility management-opgaver til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse faktisk lå i kortene.

Læs også: HKKF advarer mod at bruge ISS-sag til politisk drilleri

Sådan kommer det dog i første omgang ikke til at gå.

»Sket er sket. Vi var tæt på at lave en aftale om retningen for en fremadrettet model i form af en hensigtserklæring. Men det viste sig, at sagsbehandlingen i Forsvarsministeriet ville tage længere tid end forudset. Der ligger sagen i dag,« udtaler vicedirektør i ISS Simon Kaiser til DR.

Fik ikke det nødvendige mandat

I spidsen for forhandlingerne med ISS stod forsvarschef og fungerende styrelseschef Bjørn Bisserup, men han fik til syvende og sidste ikke det nødvendige mandat til at indgå hensigtserklæringen, fremgår det af dokumenterne i ISS’ sagsfremstilling.

Bjørn Bisserup har siden korrespondancen med ISS forladt Forsvaret for at blive rådgiver og lobbyist i konsulentvirksomheden Rud Pedersen. Inden da nåede han dog at gå i rette med ISS, idet han i et svar til ISS afviser, at der lå en fast aftale om udarbejdelsen af en hensigtserklæring per 4. november, som ISS ellers angiver som skæringsdato i koncernens udlægning overfor Forsvarsministeriet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om den kritik, der rammer ISS og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på grund af dårlig mad, manglende rengøring og ringe service …

Sikkert er det imidlertid, at de afbrudte forhandlinger betyder, at ejendomsstyrelsen fortsat er bundet af facility management-aftalen. Aftalen har det forgangne år givet anledning til en myriade af klager om alt fra frossen kantinemad til manglende rengøring og arealpleje, ligesom Fagbladet 3F for nylig såede alvorlig tvivl om de økonomiske gevinster ved udliciteringen.

Sker der ikke andet i mellemtiden, udløber kontrakten først i 2024. Sagen er dog overgivet til Kammeradvokaten, der er blevet bedt om at vurdere de juridiske muligheder for at løse problemerne, ligesom forsvarsminister Trine Bramsen er indkaldt til samråd om sagen på en endnu ikke fastlagt dato. Hun forsikrer Forsvarets ansatte om, at der arbejdes på at komme problemerne til livs:

»Det er bestemt ikke nogen let opgave, og jeg kan ikke genkende billedet af, vi skulle have lagt hindringer i vejen eller blot er ude på at spare penge. Det her er ikke sort-hvidt, men handler om jura, og alle parter arbejder fortsat på en løsning,« siger hun til DR.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer